Objekt je že nekaj časa v uporabi, sedaj je primeren čas, da temu namenimo pozornost

Včeraj so župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač, državna sekretarka na Ministrstvu za infrastrukturo RS mag. Alenka Bratušek in v. d. direktorja Direkcije RS za infrastrukturo Bojan Tičar uradno predali namenu novo križišče v Moravskih Toplicah.

Novo križišče v Moravskih Toplicah (foto: M.Z.)

V sklopu projekta, ki ga je v veliki meri sofinancirala tudi država, so uredili križišče in 350 metrov regionalne ceste Martjanci – Dobrovnik v naselju Moravske Toplice. Poleg tega so uredili tudi površine za pešce in kolesarje, most čez potok Lipnica, cestno razsvetljavo in ostalo prometno opremo in signalizacijo. Skupna vrednost izvedenih del je znašala slabih 900.000€, od tega je 740.000€ prispevala država, preostanek potrebnih sredstev pa Občina Moravske Toplice.

Alojz Glavač (foto: moravske-toplice.si)

Župan Alojz Glavač je v nagovoru izrazil veselje nad to pridobitvijo. “Križišče in most sta že kar nekaj časa v uporabi, po pridobitvi vseh potrebnih dovoljenj pa je sedaj tudi primeren čas, da temu namenimo pozornost,” je dejal Glavač.

Tudi sekretarka Bratuškova je izrazila veselje nad uradno predajo ceste, ki bo izboljšala kakovost življenja v kraju tako za domačine kot za številne turiste. Moravske Toplice se kot uspešno in pomembno zdraviliško ter turistično središče hitro razvijajo, kar zahteva ustrezno razvito in moderno infrastrukturo.

M.Z.