Črno-beli s kančkom sreče v polfinalu pokala Slovenije!

Foto: NK Domžale

Varovanci Anteja Šimundže so na včerajšnji četrtfinalni tekmi pokala pokalnih prvakov proti nasprotnikom iz Domžal povedli sredi prvega polčasa. Za veselje na tribunah v Fazaneriji je poskrbel Bubnjar.

Sledil je pravi preobrat in vodstvo gostov pred odhodom v slačilnice z 1:2 (prednost iz prve tekme 3:5)

V nadaljevanje igre takoj po vodstvu so črno-beli krenili odlično. Kljub stalnim pritiskom proti nasprotniku so naredili nekaj napak, ki so jih Domžalčani znali izkoristiti. Presenetili so z odličnim golom Jakupovića iz razdalje, Šafarič pa je kljub posredovanju bil premagan. Kmalu je sledil še en šok in gostje so s strelom Jakupovića iz prostega strela zadeli še enkrat. Tik pred odhodom v polčas.

Polčas zbudil domačine, tik pred koncem tekme rezervist Cipot “prinesel” podaljške

Bubnjar je že v 56. minuti izenačili na 2:2 in živčno in napeto tekmo so gledalci spremljali vse do zadnje minute tekme. Sledilo je veselje, Kai Cipot, ki je vstopil v drugem polčasu je tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom poskrbel za vodstvo Mure s 3:2 (skupno 5:5).

Podaljški niso “dali” polfinalista

Skupni rezultat obeh tekem se je po regularnem delu tekme končal z rezultatom 5:5. Sledili so podaljški 2 x 15 minut, ki niso “dali” polfinalista, zato so sledile enajstmetrovke. Sreča je bila tokrat na strani domačinov, črno-beli so zadeli vseh pet strelov, Domžalčani pa le štiri (prvi strel je vratar črno-belih Šafarič ubranil kapetanu gostov Senijadu Ibričiću).

Sicer pa so po včerajšnji zmagi črno-belih še trije polfinalisti. Poleg ekipe NŠ Mura iz Murske Sobote so to še ekipe Nafte iz Lendave, NK Radomlja iz Radomlja ter ekipa Aluminija iz Kidričevega.

Uredništvo