“Še vedno sem polna vtisov, emocij, sreče in zadovoljstva”

Izjemna slovenska vokalistka Nuša Derenda je minulo soboto v Cankarjevem domu obeležila petindvajseto obletnico glasbenega ustvarjanja.

Ljubezen do glasbe jo spremlja že od otroških let in je ena najbolj priljubljenih glasbenic zabavne glasbe pri nas, saj svojemu občinstvu rada podari nekaj več. V vseh letih glasbenega ustvarjanja je nanizala številne uspešnice, prejela ogromno nagrad, njen izjemni nastop na Eurosongu še vedno velja za enega najboljših v zgodovini Slovenije.

Ne glede na to, da je večino svojih nastopov “oddelala” v tujini, je Nuša zavedna Slovenka in je enakomislečim poklonila tudi skladbo Za Slovenijo živim, za katero je besedilo napisal Igor Pirkovič, glasbo pa Miran Juvan.

 

Ob 25-letnici samostojnega glasbenega ustvarjanja je pripravila veliki koncert v Cankarjevem domu ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Kot gosti so poleg Nuše nastopili še Nuška Drašček, Marko Vozelj in Mojstri, Isaac Palma, Andrej Šifrer in Nušin sin Matevž Derenda.

“Še vedno sem polna vtisov, emocij, sreče in zadovoljstva. Res sem vesela, da smo izpeljali tako čudovit koncert,” je zapisala priljubljena slovenska pevka in se iz srca zahvalila vsem sodelujočim.

“Brez tako številčne in odlične ekipe nam ne bi uspelo. Zato še enkrat velik hvala mojemu bendu, Simfoničnemu orkestru Rtv Slovenija, maestru Patriku Greblu, plesalcem plesnega centra Bolero, čudoviti Bernardi Žarn, ki nas je s svojimi čudovitimi besedami popeljala skozi večer in vsem, ki ste pripomogli, da smo se imeli lepo,” je še dodala.

Posebno zahvalo je izrazila še vsem obiskovalcem, brez katerih koncert ne bi mogel uspeti: “Hvala vam, da ste me počastili s svojim obiskom. Hvala, da ste tako čudovito peli z mano in da ste mi iz občinstva dajali tako dobro energijo. Rada vas imam! Težko vas vse označim, ker nas je res bilo ogromno, a vem za čisto vsakega, kako velik del našega koncerta je bil,” je zapisala na socialnem omrežju.

Nuša Derenda je pevka, ki je tako sodelujočim izvajalcem, kakor tudi publiki vedno hvaležna, saj se zaveda, da je človek ustvarjen za odnose tako v glasbenem kot v zasebnem življenju.

M.Z.