Slovesnost ob državnem prazniku je bila v centru Murske Sobote

Včeraj, na predvečer Dneva državnosti, je v centru Murske Sobote na Slovenski ulici potekala občinska proslava v počastitev 31. rojstnega dne naše države.

V kulturnem programu so sodelovali otroški in mladinski pevski zbori osnovnih šol iz Murske Sobote in Bakovec pod vodstvom Tjaše Šimnonka Kavaš, Lukrecije Marič, Mirana Flegara in Mitje Medveda ter Soboški harmonikarski orkester s podporo Murska Percussion Ensemble pod umetniškim vodstvom Mateja Zavca.

(foto: M.Z.)

Slavnostni govornik je bil poslanec Državnega zbora Republike Slovenije Damijan Zrim, ki je v govoru prisotne spodbudil, da sanje tistega junijskega dne, ko se je rodila Republika Slovenija, zares uresničimo.

Damijan Zrim (foto: murska-sobota.si)

Kljub začetnemu nagajanju vremena so izvajalci kulturnega programa občinstvo navdušili s skrbno izbranim in kvalitetno izvedenim programom. Združeni pevski zbor je izvedel domoljubne skladbice Kaj je meni domovina, Nič ni bolj našega in zimzeleno Zemlja pleše. 

Združeni zbori osnovnih šol (foto: M.Z.)

Soboški harmonikarski orkester se je predstavil s skladbo Moja dežela Janija Goloba, Bachovo skladbo Badinerie s solistom Andijem Sobočanom, tremi stavki Suite Carmen s podporo Murska Percussion Ensemble, s skladbo Phantom iz opere ter Avsenikovo Ljubezen in hrepenenje.

Soboški harmonikarski orkester (foto: murska-sobota.si)

S to prireditvijo se je tudi uradno pričel festival Soboški dnevi.

M. Z.