Dan samostojnosti in enotnosti – priložnost in odgovornost za boljšo prihodnost slovenskega naroda!

http:www.vlada.si

Slovenci smo v ključnih trenutkih dokazali, da smo zgodovinski narod, da si zaslužimo svojo lastno državo. Takrat, leta 1990 pred smo na plebiscitu verjeli, da z lastnim znanjem, s pridnostjo, ki jo premoremo in s “skup držanjem” lahko sežemo do zvezd. Potecial naroda, demokratična pot ter lastna država (kar ni bilo samoumevno) so bili temelj, da bi nam lahko uspelo že včeraj. Žal se prevečkrat izgubljamo na stranpoteh, tam se delimo, kar pa nam jemlje energijo za najboljše odločitve in blaginjo naše države, posledično za kakovost življenja Slovenk in Slovencev.

Praktično soglasno in s pomembnimi vrednotami do “pomladi”, ki nas še čaka!

Slovenska država stoji na zdravih temeljih, slovensko državo si je praktično želel vsak Slovenec, slovensko državo smo dobili v demokratičnem procesu, poenoteni in pripravljeni, da jo branimo tu, na domačih tleh. Kljub poskusom represije in vsiljevanja druge tvorbe, smo verjeli v svoj lasten jezik, kulturo in lastno identiteto in ravno zato so temelji naše države tako trdni in naša boljša prihodnost zagotovljena.

Da lahko sežemo do zvezd, smo že dokazovali, zavzeto in vztrajno smo se priključevali najrazvitejšim. Pot proti razvitosti Švice, ki smo si jo želeli in s katero smo se radi primerjali je bila vse bližje. Marsikdo nam je to pot zavidali, imeli so nas za vzor, bili smo ponosni, resnično ponosni narod Republike Slovenije. Ko smo praktično že ujeli povprečno najrazvitejše države EU, pa se je zalomilo. Od takrat, od leta 2008, so na plano prihajale reči, ki niso v prid RS, pranje denarja preko NLB, sporna dogajanja v NKBM, mnogi zrežirani procesi skozi sodni sistem, slabo vodenje države, slabo črpanje evropskih sredstev, zadolževanje države za vzdrževanje socialnega miru…

Mnogi Slovenci so danes razočarani, mnogi so zapustili državo, eni začasno, drugi za vedno. Toda, tako, kot smo se enkrat pravilno že odločili na plebiscitu, se bomo prav gotovo še na svobodnih demokratičnih volitvah. Večkrat, tako, da nam bo bolje. To nam omogoča država, tista, ki smo jo zgradili na zdravih temeljih. Ali bo to že jutri ali pa enkrat v bližnji prihodnosti, je odvisno samo od nas Slovencev. Imamo svojo državo, imamo svobodne demokratične volitve. Vse, kar potrebujemo za lepšo prihodnost!

Oj mati moja domovina,
ljubezen moja ti edina,
Bog čuvaj dobrotljivi te,
Bog živi te, Bog živi te!

Simon Gregorčič

Uredništvo spletnega portala pomurske-novice.si vam želi ponosno praznovanje dneva državnosti in enotnosti.