V petek za otroke iz radenske občine, v soboto za vse obiskovalce

Prihodnji konec tedna se bo radenski park prelevil v Mačje mesto. Prireditev letos organizirajo že devetič, v prijetnem okolju radenskega parka pa bo letos na voljo še bolj pester in zabaven program.

V petek bodo za učence osnovnih šol iz radenske občine po otvoritvi ob deveti uri najprej potekale bralne urice za učence prve triade, ostali učenci pa bodo prisluhnili potopisnemu predavanju o potepanju onkraj Atlantika. Ob pol dvanajstih bo Slavnostna podelitev nagrad literarnega natečaja Sanje so velika skleda. Ves čas od devete do pol dvanajste ure pa se bodo otroci lahko zabavali na napihljivih igralih v parku, se pomerili v mini golfu, si ogledali predstavitev virtualne zgodbe o Radencih, na voljo pa bo tudi Fotobox kotiček.

Sobotni dan bo namenjen širšim množicam. Po otvoritvi ob 9:30 uri bodo odprli Krčmo pri veseli kravi, ob deseti uri bodo odprli Frizerski kotiček z razstavo PRAVLJIČNE PODOBE. Ves čas od 9:30 – 18:00 ure bodo potekale ustvarjalne delavnice, odprta bo Mačja tržnica, pa Fotobox kotiček, na voljo bo predstavitev virtualne zgodbe o Radencih, potekale pa bodo tudi zabavne delavnice s poslikavo obraza, likovnim ustvarjanjem, hojo s hoduljami, odprta bo tudi Knjižnica pri Muriju.

(foto: radenci.si)

Na osrednjem Mačjem odru bo najprej Mačji ples, ob deseti uri bo gledališka predstava Četrtek v mestu, ob enajsti uri bo prišel na obisk Ribič Pepe. V popoldanskem času bo glasbeno plesni program popestril še Čarodej Sam Sebastjan, ob pol štirih pa bodo nastopili še nadvse priljubljeni ČUKI.

Tudi letos bodo nastopili priljubljeni ČUKI (foto: radenci.si)

V okviru MIJAV FIT – šport in zabava bodo vseskozi na voljo napihljiva igrala, gokarti, družinske igre za vso družino (skakanje v vrečah, vlečenje vrvi, hoja s hoduljami, hoja z veliko smučko) in bungee trampolin. Med  enajsto in štirinajsto uro bo na voljo še jahalni kotiček, ob trinajsti uri pa bo predstavitev gasilskega vozila PGD Kapela in
tekmovanje v »mačji vaji«.

M.Z.