Jutri konferenca o računalniški kriminaliteti in kibernetski (ne)varnosti!

Vir:Pixabay

Danes, 7.7.2018 ob 9.00 IPA Pomurje v sodelovanju s PU Murska Sobota organizira 2. konferenco o računalniški kriminaliteti in kibernetični (ne)varnosti.

Vse o nevarnostih, ki potencialno ogrožajo naše podatke, hranjene v pomnilniku računalnika, mobilnega telefona in/oz v času uporabe “neta” in širše, bodo udeleženci spoznali neposredno od vrhunskih strokovnjakov s področja računalniške kriminalitete. Najdete jih v sejni sobi Policijske postaje Murska Sobota, Ulica arhitekta Novaka 11.

Sicer pa se je tveganje kibernetske varnosti začelo z razvojem interneta stvari (IoT), ki je gonilo razvoja pametnih rešitev (mesta, omrežja, tovarne). Kibernetsko varnostni incidenti tako postajajo že vsakodnevne novice. Najpogostejše tarče so organizacije (bolj na udaru finančne institucije), količina napadov in zlorab pa raste tudi v drugih sistemih, od katerih je odvisno delovanje družbe. Obstajajo tudi primeri vdorov v manjše sisteme, ki so do včeraj še bili na “varni strani”. Tveganja in zlorabe “sežejo” do ne slutenih razsežnosti, pametne rešitve pa so čedalje bolj ranljive.

Ker družba postaja vse bolj digitalizirana, bodo nanjo vse več prežali “mački” za napade oz. hekerji. Posledice v primeru nepripravljenosti in zaščite sistemov bodo hude!

Uredništvo