Danes se je 103.569 upokojencev razveselilo višje pokojnine

Foto: Pixabay

Danes je dan za izplačevanje pokojnin. Za prejemnike najnižje pokojnine in zagotovljene pokojnine ter tiste invalidske upokojence, ki so po zadnji pokojninski noveli upravičeni do zagotovljenega zneska invalidske pokojnine, bo majska pokojnina (ki pa se izplačuje  danes), v skladu z omenjeno novelo višja.

May be a Twitter screenshot of 1 oseba in besedilo, ki pravi »RomanaTomc @RomanaTomc 6h Danes 0o 103.569 upokojencev prejelo višjo pokojnino. Najnižja pokojnina za za polno dobo tako znaša 620,00 EUR. Za ekonomsko socialni položaj upokojencev in pokojninski sistem je poskrbljeno najbolje, ko @vladaRS vodi @strankaSDS @JJansaSDS #UresnicujemoObljube.«

 

V denarnici se bo tistim, ki so prejemali najnižjo pokojnino (zagotovljena pokojnina) z izpolnjenimi pogoji za starostno upokojitev poznalo za nekaj manj kot 40 evrov, na računu pa bo zapisano 620 evrov. Najnižja pokojnina bo po novem malenkost pod 280 evrov, kar pa je za od 20 do 50 evrov več, kot so znašale najnižje starostne, predčasne in invalidske pokojnine za upokojene v različnih obdobjih, višji znesek invalidske pokojnine pa bo nekaj pod 400 evrov, je zapisal spletni portal siol.net.

Uredništvo