Danes srečanje Janša – Pahor in razkritje ali je še katera stranka državotvorna!

Vir:Nova24TV

Pahor bo na današnjem srečanju s predsednikom SDS Janezom Janšo spregovoril o možnosti sestave vlade, ki ga namerava najprej zaupati relativnemu zmagovalcu. Tako bi lahko danes dobili kandidata za mandatarski položaj, torej Janšo.

Če se bo oblikovala neka druga večina v DZ, soglasja h kandidaturi ne bo, je na prvem srečanju s Pahorjem sporočil Janša!

Spomnimo, da pa je Janša že na prvem srečanju s Pahorjem v svoji izjavi za javnost sporočil, da v primeru, da bi “potencialno” vlado lahko sestavil kdo drug, temu ne bo nasprotoval. Nasprotno, stranka, da bo takšno “opcijo” v DZ tudi podprla. Toda, tudi Marjan Šarec, ki se na levici trudi sestaviti koalicijo šestih strank, sodelovanje z SDS pa sam kot tudi ostale stranke levice zavrača, še nima usklajenega programa.

Kaj torej sledi?

Če Janša na današnjem srečanju soglasja h kandidaturi za mandatarja ne bo sprejel, to pomeni 30-dnevno čakanje s strani predsednika Pahorja in nato preverjanje Šarca. Če tudi Šarec ne bi uspel uskladiti šestih strank za sestavo vlade, bi sledil še zadnji, tretji poskus in nato začetek postopkov za razpis volitev!

Uredništvo