Danes v Lendavi zaživel 80 let star čebelnjak

Foto: Občina Lendava

Danes je na zelenici pri Dvojezični osnovni šoli I zaživel obnovljen 80-let star čebelnjak. Služil bo za prenašanje znanja in poučevanja na prostem.

“Dovolite mi, da se v imenu Občine Lendava zahvalim vsem članom čebelarskega društva, ki ste s svojim trudom in delom obnovili 80 – let star čebelnjak, ki je skoraj toliko star kot vaše društvo in predstavlja odlično pridobitev za prenašanje znanja in poučevanja na prostem, je povedal župan Janez Magyar.

“Z današnjo novo pridobitvijo čebelarji ponovno dokazujete, da s številnimi aktivnostmi v svojem prostem času gradite temelje naše lokalne skupnosti ter ohranjate dediščino naših prednikov za nas in naše zanamce. To je plemenito početje za kar sem vam, izrednim posameznikom, ki tvorite in gradite to društvo že 100 let izredno hvaležen.

Pri tem pa bi želel poudariti, da s svojimi aktivnostmi ne ohranjate samo dediščine naših prednikov, temveč skrbite za že tako načeto naravo in njene danosti. Z skrbjo in negovanjem prečudovitih bitij – čebelic – skrbite, da imamo zadostno in raznoliko prehrano. Saj je večji del vaših aktivnosti usmerjen prav v poudarjanje pomena opraševanja, s katerim se ohranja naravno ravnovesje.

V veliko čast mi je, da naša generacija praznuje eminentno in častitljivo 100. obletnico obstoja čebelarskega društva. Ob tem se moramo zahvaliti vsem posameznikom, ki so skozi vsa leta delovanja ob različnih družbeno političnih sistemih delovali v dobro narave, društva, naše skupnosti kot celote ter svoj prosti čas namenjali v javno dobro.

Dovolite mi, da se v imenu Občine Lendava zahvalim vsem članom čebelarskega društva, ki ste s svojim trudom in delom obnovili 80 – let star čebelnjak, ki je skoraj toliko star kot vaše društvo in predstavlja odlično pridobitev za prenašanje znanja in poučevanja na prostem”, tako Magyar.

Čebelnjak so obnovili člani čebelarskega društva, ki deluje že častitljivih 100 let, kar je še dlje kot je star obnovljen čebelnjak, ki služi tudi kot muzej na prostem.

Uredništvo