Rezultat tokratnih volitev bo odločilen 

Danes v Radencih že poteka predčasno glasovanje, ma katerem lahko občani, ki se v nedeljo ne morejo udeležiti volitev, glasujejo med 7. in 19. uro na volišču v stavbi občinske uprave.

V nedeljo bodo v Radencih potekale predčasne volitve, ki so bile razpisane po odstopu devetih članov občinskega sveta. Tako bodo le dobro leto dni od zadnjih lokalnih volitev občani ponovno odločali o sestavi občinskega sveta, ki je bil minulo leto razdeljen na pol.

Polovica svetnikov (Lista Romana Leljaka, SDS in NSI) je podpirala predloge župana Romana Leljaka, druga polovica, ki so jo sestavljali svetniki iz vrst Gibanje Svoboda, SD in Desus, pa je predlogom, ki so bili sicer zelo podobni njihovim predvolilnim obljubam, vseskozi nasprotovala in tako praktično onemogočala normalen razvoj občine.

Občani imajo tokrat možnost izbire med osmimi listami, ki se potegujejo za 16 prostih mest v občinskem svetu. Na kandidatnih listah so imena večine svetnikov, ki so bili člani občinskega sveta pred njegovim razpadom, nekaj pa je tudi novih imen. Vse kandidate si lahko pogledate na povezavah volilna enota 1 in volilna enota 2.

Na družbenih omrežjih v teh dneh poteka burno dogajanje, ki presega mero dobrega okusa. Župan Roman Leljak je zaradi nenehnih napadov nanj napovedal prijave kaznivih dejanj, saj naj bi se aktivisti posluževali fašističnih metod s ciljem diskreditacije Leljaka in njegove liste.

Kljub temu, da se Radenci v obdobju Leljakovega županovanja vidno razvijajo, so aktivisti po nabiralnikih razširili letak, ki po mnenju Leljaka vsebuje laži in je produkt skupine aktivistov, ki se niso strinjali s preimenovanjem Titove ulice.

Občani imajo torej od danes do nedelje možnost opraviti “popravni izpit” in se odločiti za napredek, ali pa v primeru premoči nasprotnikov občino pahniti v triletno blokado. V kolikor bo namreč v občinski svet izvoljenih več županovih nasprotnikov, bomo priča nenehnim blokadam županovih idej in tudi nasprotno. Župan gotovo ne bo privolil v pritiske večine svetnikov, ki bodo po dosedanjih izkušnjah skrbeli predvsem za lastne interese.

M.Z.