Derbi med Nafto in Muro 5:2

Kot se za pravi derbi spodobi, polne tribune navijačev, tekma pod reflektorji, bučno navijanje gostov in domačinov, veliko navijaških rekvizitov…Še posebej je za včerajšnjo tekmo potrebno izpostaviti športno navijanje vseh, tudi navijaške skupine Gorgone in Black Gringos. Res “na nivoju”.

Prvi polčas je pripadal Muri. Z odlično igro so po streljanju enajstmetrovke Muraši povedli že v 16 minuti in nato kmalu v 20 minuti z 2:0. Oba zadetka je za Muro dosegel Alen Kozar. Sledilo je odlično zadrževanje žoge v nogah Murašinih igralcev in bleda igra domačinov.  Toda, 3 minute pred koncem polčasa, je nekoliko zaspano obrambo gostov presenetil Marco Marciuš. Z odličnim strelom in slabšim posredovanjem vratarja Aleša Luka, je znižal vodstvo na 1:2.

Na začetku drugega polčasa Muraši niso uspeli izkoristiti dve, skoraj 100% priložnosti. Sledil je popoln preobrat, najprej izenačenje na 2:2, potem pa izkoriščena skoraj vsaka priložnost domačinov. Najprej je po nespametnem posredovanju vratarja Luka Nafta povedla iz enajstmetrovke v 62 minuti, nato pa popolnoma prevzela iniciativo. Domačini so se razigrali, Muraši pa so popolnoma “padli” v igri, kar je botrovalo povišanju vodstva najprej za 4:2 v 79 minuti in za končnih 5:2 v 83 minuti.

Nafta je tako na včerajšnji tekmi ponovno prevzela vodstvo na lestvici in vodi pred Muraši za 3 točke.

Uredništvo