Že drugič na letošnjih olimpijskih igrah je le malo manjkalo, da bi se bera medalj za slovensko reprezentanco še povečala.

Na današnji tekmi smo po prvi vožnji zopet upali na medaljo. Andreja Slokar je po prvi vožnji končala na odličnem četrtem mestu. Priborila si je lepo izhodišče za drugo vožnjo, ki jo je prav tako “oddelala”  zelo dobro. Žal jo je zaostanek 22 stotink sekunde za zmagovalko Petro Vlhovo postavil na končno peto mesto. Le deset stotink sekunde je manjkalo, pa bi se veselili še ene medalje. Na slalomski tekmi se je dobro odrezala še Ana Bucik, ki je na koncu z zaostankom sekunde in devetinšestdeset stotink pristala na 11. mestu.

Na teh olimpijskih igrah je za las ušla medalja tudi Petru Prevcu, ki mu je za bronasto medaljo 0,5 (sodniške) točke.

Včeraj zjutraj sta v razburljivih tekmah navdušila Tim Mastnak s srebrno medaljo in Gloria Kotnik z bronasto medaljo. Oba veljata za majhno presenečenje, saj Gloria Kotnik v tej sezoni, po vrnitvi s porodniške, še ni zabeležila nobene vidnejše uvrstitve. Kotnikova, ki se je na rezultat odzvala zelo čustveno, se je v prvi vrsti zahvalila vsem, ki so ji do sedaj stali ob strani. Dejala je, da pa jo največji dosežek v življenju čaka doma.

Tudi pri moških smo več stavili na Žana Koširja, ki je v kvalifikacijah dosegel 11. izid, nato pa je v osmini finala izgubil proti Rolandu Fischnallerju. Tim Mastnak je nase opozoril že v kvalifikacijah, saj je zasedel četrto mesto. Potem je iz tekme v tekmo zmagoval in napredoval, v velikem finalu pa se mu je žal zgodila napaka, ki jo je izkoristil Avstrijec Benjamin Karl.  V kvalifikacijah je nastopil še Rok Marguč, ki je tekmovanje končal na 25. mestu.

C. U.