Dirk Wallenburg, lastnik Thermal Resort Lendava, podprl idejo lendavskega župana Magyara, da se na enem mestu zbere vsa lokalno pridelana hrana

Odlična zgodba župana Magyara bo kot kaže postala popotnica v Občini Lendava

Pobuda župana, da na enem mestu združi lokalne pridelovalce hrane, se uresničuje

Kakovostna lokalna ponudba pridelkov, živil in izdelkov je eden izmed dejavnikov trajnostno naravnane in butične turistične destinacije. Občina Lendava si tako prizadeva, da bi se v turistično ponudbo vključilo čim več lokalnih pridelkov in prehranskih izdelkov, tako na ravni direktne prodaje kot tudi dobave ponudnikom nastanitvenih kapacitet.

Idejo župana podprl lastnik družbe Thermal Resort Lendava in “vstopa na vlak” razvoja skupne blagovne znamke

Prav slednja je pobudo župana Občine Lendava, Janeza Magyarja, sprejela zelo pozitivno, saj si novi lastnik hotela prizadeva v celotno paleto svojega delovanja vključiti kar največ lokalnih dobrin. Župan in lastnik družbe Thermal Resort Lendava, Dirk Wallenburg, sta se dogovorila, da je vključevanje lokalnih ponudnikov v turistično ponudbo vsestransko koristno. Dirk Wallenburg pa bi paleto lokalnih produktov celo “zbiral” v 400 m2 prostorih, kar naj bi bila ena izmed skorajšnjih naložb v sklopu celovite preobrazbe objekta term.

Občina Lendava je tako pristopila k zbiranju podatkov o lokalnih pridelovalcih in ponudnikih, da bi se le-ti hitro in enostavno povezali s potencialni kupci. Vabijo vse, ki bi radi prodali viške jagodičevja, zelišč, začimb, čajev, jajc, ekoloških pridelkov/izdelkov, naravne kozmetike, medu, kisa, bučnega olja, mlečnih izdelkov, orehov, maka, lešnikov, sadja, zelenjave, da se vpišejo v bazo podatkov. Poziv je namenjen tudi rejcem živine, vključno z redkimi vrstami, kot so mangalica, škotsko govedo, sivo govedo, ameriški jeleni, ekološko rejena živina in divjačina in tudi tiste, ki trenutno še nimajo registrirane dejavnosti ali ne opravljajo kmetijske dejavnosti.

Prijave ponudnikov (kontaktni podatki in vrsta ponudbe) bo občina zbirala vse do 7. avgusta 2020 na telefonski številki 5772 506 oziroma e-mailu: [email protected] seznam lokalnih ponudnikov pa bo v okviru delovanja (razpršeni Hotel Vinarium, Domača tržnica) in marketinške dejavnosti dostopen tudi Zavodu za turizem in razvoj Lendava.

Uredništvo