Dobra država bo ime novi stranki Bojana Dobovška

Vir: www.dz-rs.s

Kmalu po tem, ko bo v RS že znano, kdo bo naš predsednik Republike (Pahor ali Šarec), bo Bojan Dobovšek, nepovezani poslanec “ustoličil” svojo novo stranko. Ime, ki ga sedaj nosi zavod Dobra država in pod taktirko le tega zbira mnenja in predloge po celotni Sloveniji, bo prevzela nova politična stranka. Nova stranka Dobra država bo imela ključno vodilo upravljanje države v javnem interesu, ki ga bo dosegla z odločnim protikorupcijskim delovnjem na vseh ravneh.

Bivši poslanec SMC bo počakal na odločitev volivcev, šele nato bo sklepal “zavezništva”!

Boj proti korupciji Dobovšku ni tuj, ozadja so mu znana in tudi stricev iz ozadja se ne boji. Povdarja, da se je te nadloge, ki hromi razvoj RS želel znebiti ravno znotraj stranke SMC. Ker se je ta iz različnih razlogov od zatiranja korupcije oddaljila, se v tej stranki “več ni našel”. V krogu somišljenikov, kjer o imenih še ne želi govoriti (direktor zavoda je Gregor Vovk Petrovski, njegov ustanovitelj pa Peter Jamnikar), bodo stanko “delali prepoznavno” po preseganju delitev ter odpravi dosedanjih političnih vzorcev, ki s pasivnim pristopom ne izkoriščajo danega potenciala, ki ga je prinesla visoka gospodarska rast. Tako različne ključne državne institudije še vedno ostajajo podhranjene, kar pa povzroča neustvarjalno, negativno in mnogokrat celo sovražno vzdušje, je zapisal vir siol.net.

Sicer pa se je Bojan Dobovšek kot profesor kriminologije s korupcijo ukvarjal že cca. 20. let. Tako ve, kdo in od kje bo pritisnil, toda boji se ne, zato se bo odločno zoperstavil vsem iz ozadja.

Je za Slovenijo normalno, da po več kot 27. letih samostojnosti in neodvisnosti potrebujemo stranko, ki se bo borila proti tistim, ki so ugrabili državo?

Uredništvo