Dobra država je nova politična stranka z Bojanom Dobovškom na čelu!

Vir: www.dobradrzava.si

Vikend je bil idealen čas za ustanovni kongres nove stranke Dobra država ter “ustoličenje” predsednika te stranke, nepovezanega poslanca dr. Bojana Dobovška. Pričakovano in napovedano je njeno krmilo v soboto 18.11.2017 prevzel v Vrhniki, ko se je okrog njega zbralo še kakšnih 200 privržencev. Stranka je vsekakor nastala zaradi razočaranja ključnih ustanovnih članov znotraj stranke SMC (tako Dobovška, kot tudi Jamnikarja), iz katere je Dobovšek “odšel” že v letu 2014, kot član njene poslanske skupine pa v letu 2015. Tako je nastal Zavod Dobra država, znotraj katerega je Civilna pobuda že več kot eno leto zbirala predloge, pobude, mnenja…za sestavljanje programa stranke.

Skupaj s Petrom Jamnikarjem prepihati Slovenijo in se zoperstaviti ugrabljeni državi!

Dobovšek izpostavi, da je napočil čas, da Slovenija konča tranzicijo, koruptivnost in se preneha deliti. Cilj nove stranke pa, da je Slovenija “v prvi ligi” evropskih držav, popolno izkoreninjenje korupcije na vseh ravneh ter državljanom povrniti zaupanje v politiko.  Dobovšek nadalje izpostavi, da so stranko gradili “od spodaj navzgor”, tako pa, da je nastajal tudi program stranke, ki se bo do prihodnjih parlamentarnih volitev še nadgrajeval.

Predsednik stranke Bojan Dobovšek je na ustanovne kongresu še izpostavil ogroženost temeljev države, ki se sooča z razpadajočim zdravstvenim sistemom, nespodbudnim okoljem za gospodarstvo, neučinkovitim delovanjem sodstva in različnih nadzornih organov ter nepodpori mladim generacijam. Upokojenci, da so postali socialni problem, ki ga država podcenjevalno rešuje z milostnim, nekaj odstotnim višanjem pokojnin, srednja generacija, ki morda v tem trenutku živi vsaj spodobno, pa da je tempirana bomba, ki se bo pokazala v letih njihove upokojitve.

“Dobra država bo vsakega državljana obravnavala kot enakopravnega gradnika družbenega napredka, ne pa kot brezoseben vir prihodkov in objekt nadzora. Zato potrebujemo nacionalno gibanje, ki bo omogočilo uresničevanje ciljev normalne, dobre države”, so zapisali še na spletni strani stranke Dobra država.

Uredništvo