Izkupiček od prodanih vstopnic bodo namenili v dobrodelne namene

V organizaciji vinogradniških društev Lendave, Čentibe in Hotize ter ZTR Lendava se bo v soboto, 10. decembra, v večernih urah v prostorih Krone v Mestni hiši odvila praznična dobrodelna izdaja degustacije vin Kapljica kulture.

Lucija Šetar (foto: T.G.)

Gre za sklop dogodkov vinske kraljice Lendave Lucije Šetar, ki bo ob zaključku leta ponudila nasvete o kulturi pitja ter izbor vin za praznične dni: »Pravkar smo vstopili v praznični december, mesec pričakovanja, veselja, hvaležnosti in obdarovanja. V tem duhu bomo v Lendavi organizirali vinski in dobrodelni dogodek z naslovom Kapljica kulture z vinsko kraljico, kjer se bodo združili pesem, vino in ljubezen,” je ob tem dejala Šetarjeva.

Dogodek je namenjen vsem ljubiteljem vina in je dobrodelne narave. Vstopnina, ki znaša 10 eur, bo v celotni namenjena v dobrodelne namene, za katero bo vsak obiskovalec prejel brezplačen kozarec Vinarium ter degustacije vin s prigrizkom.

Znesek od prodanih vstopnic bo Lucija Šetar skupaj s prejetimi donacijami različnih podjetij namenila Dvojezični osnovni šoli II Lendava. Na dogodku bodo za glasbeno vzdušje poskrbeli člani zasedbe Rooftops: Vanja Novak, Edo Gal, Mitja Bensa, Tomi Győfi in Damir Soldat.

M.Z.