Kdaj bodo zabrneli delovni stroji, še ni znano

Včeraj je na sedežu Občine Moravske Toplice potekal drugi sestanek delovne skupine za izgradnjo vzhodne soboške obvoznice. Sestanka se je udeležil tudi minister za naravne vire in prostor Jože Novak, saj je bilo največ pozornosti namenjene gradnji sebeborskega zadrževalnika, ki predstavlja pogoj za izgradnjo soboške obvoznice.

Prisotni, vključno z ministrom, so se strinjali, da sta zadrževalnik, ki bo suhi z elementi mokrega, in soboška vzhodna obvoznica ključna regijska projekta, zato je potrebno pospešiti postopke za njuno izvedbo in zagotoviti financiranje, pri čemer so se vsi akterji zavezali k sodelovanju.

Govora je bilo tudi o potrebi po prenovi zakonodaje na področju prostorskega urejanja v luči dolgotrajnega sprejemanja občinskih prostorskih načrtov.

Delovnega srečanja so se poleg domačega župana Alojza Glavača, podžupana Saša Koce in občinskega svetnika Tomaža Gregoreca udeležili še župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, soboški podžupan Jure Lang ter mestni svetnik Mitja Horvat, ki je sicer kot direktor BTC City Murska Sobota v delovni skupini predstavnik lokalnega gospodarstva, poslanec in poslanka DZ Tine Novak in Sara Žibrat in direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah.

M.Z.