Dokazano naravno nad prehlad z namakanjem nog v kopeli!

Vir:back.vsebolezni.com

Preverjeno metodo za zdravje in boj proti gripi je razkril znani moskovski specialist kinezioterapije Dr. Sergej Bubnovsky (kinezioterapevt je del strokovnega zdravstvenega tima, z znanjem skeletnih, nevroloških, ergonomičnih, biomehanskih in psihosocialnih nalog, ki opravlja tudi funkcionalne teste in meritve). Za okrepitev imunskega sistema in zdravje predlaga ledeno pripravljeno kopel, v katero namakamo noge!

Za preventivo petnajst sekund noge v ledeno mrzli kopeli, nato obrisane v volnene nogavice!

Zvečer je odlična priložnost, da si po napornem dnevu vzamemo čas in pripravimo ledeno mrzlo kopel (s pomočjo ledu). Vsaj za petnajst sekund v le to namočimo noge, nato pa si jih obrišemo ter jih “obujemo” v tople volnene nogavice. Začutili bomo pravo vročico in sprostitev. Da bo učinek popoln in vrata prehladu zaprta, pa profesor moskovske univerze priporoča ponavljanje “vaje” vsak drugi dan in najmanj šest tednov.

Če je prehlad že tu, “mrzlo kopel” izvajamo vsake štiri ure!

Omenjeni način terapije je odličen zato, ker odpornost okrepi in varuje telo pred okužbami, oziroma nam pripomore k hitrejšemu okrevanju.

Hladna voda dejansko spodbuja proizvodnjo noradrenalina, ki je pomemben hormon za krepitev imunskega sistema. In, ker so noge tiste, kjer najprej prepoznamo (začutimo) stres in utrujenost in v podplatih “premoremo” veliko število živčnih končičev, z ledeno vodo sprožimo močno prekrvavitev, ki pa je preprečevalec nastanka bolezni, poroča vir www.zurnal24.si.
Uredništvo