Dokončno slovo Karla Erjavca v sredo po Svetu stranke DeSUS?

Foto: fb

Teden, ki prihaja, bo za stranko DeSUS prelomen. Dejstvo namreč je, da je ta z vrnitvijo Karla Erjavca, da zruši vlado Janeza Janše, več kot izgubila. Kako hitro si lahko opomore in kako bo na to odreagiralo volilno telo, so zagotovo ključni pogovori v vodstvu stranke in članstvu. Bo stranka v sredo na volilnem kongresu odločila, da nadaljuje svojo pot s sedanjim ministrom za kmetijstvo na čelu, dr. Jožetom Podgorškom ali katerim izmed treh podpredsednikov? Ali Erjavcem?

May be a Twitter screenshot of ena oseba ali več, ljudje stojijo in besedilo

 

Spomnimo, da se je Erjavec vrnil (po tem, ko je izjavil, da se bo dokončno poslovil od politike) po porazu na volilnem kongresu stranke proti Aleksandri Pivec, takratni kmetijski ministrici. Bilo je šele deset mesecev in to po odlični režiji, ki so jo pripravili “prvi” možje DeSUS-a in mediji, ko je ta začela delati red v Slovenskih državnih gozdovih.

 

 

Kot kaže, se sedaj Erjavec poslavlja še enkrat. Pa ne, da bi tako želel sam. Naredil je razkol znotraj stranke, uprlo se je članstvo in zahteve iz terena so jasne. Ali Erjavec ali razpad “sistema” stranke po regijah. Se torej Erjavec tokrat poslavlja dokončno?

Uredništvo