Domače podjetje Virs, zlata gazela 2019, je kupec zemljišča občine Lendava v poslovno obrtni coni

Foto: www.lendava.si - avtor Tomaž Galič

»Zadovoljen in ponosen sem, da v naši občini v zadnjih letih beležimo rast hitrorastočih podjetij, tako imenovanih gazel. Ravno te prispevajo največ novih zaposlitev in so tudi gonilo in zagotovilo za uspešen nadaljnji gospodarski razvoj. Vesel sem takih naložb, veselje pa je še toliko večje, če gre za uspešno domače podjetje, ki ima jasno razvojno vizijo,« je ob podpisu povedal župan Janez Magyar.

Spomnimo, da Občina Lendava intenzivno ustvarja potrebne pogoje s širitvijo in posodobitvijo poslovno industrijske cone, ta pa že poteka v izvedbi podjetja Legartis. Tako bo občina dodatno vzpodbudila gospodarsko aktivnost v lokalnem okolju.

Današnji podpis pogodbe za nakup zemljišča je tako še en pomemben korak do novih vlaganj in potrditev, da je Občina pri zagotavljanju dobrih pogojev podjetjem na pravi poti.

Podjetje Virs že usmerja pogled v prihodnost

Domače podjetje Virs je specializirano za varjenje, rezanje, avtomatizacijo in robotizacijo in trenutno zaposluje 40 sodelavcev, večina izmed njih pa je vrhunskih strokovnjakov. Podjetje se zaveda pomena privabljanja mladih, perspektivnih kadrov, zato veliko vlagajo v njihov razvoj in nove rešitve, ki na trgu omogočajo doseganje višje dodane vrednosti.

Foto: Tomaž Galič

»Z razširjenimi proizvodnimi kapacitetami in okrepljenim razvojnim oddelkom želimo odgovarjati na vse zahtevnejše tehnološke izzive in biti pionir novim tehnologijam. Z novo pridobljenimi kapacitetami se bo ponudila tudi priložnost za nove zaposlitve«, povesta direktor podjetja Renato Pahor in prokurist Aleš Puklavec.

Podjetje bo z investicijo v nakup zemljišča ob že obstoječih proizvodnih prostorih v prihodnjih letih širilo proizvodne kapacitete, s ključnim poudarkom na proizvodnji in razvojnem oddelku. Trendi v industriji, tudi v svetovnem merilu, namreč nakazujejo, da je na področju avtomatizacije in robotizacije proizvodnih procesov veliko potenciala, kar jim je dodatna motivacija za nadaljnji razvoj podjetja. Z lastnimi tehnološkimi inovativnimi rešitvami, kot so RoboFlex, CoboFlex in LaserFlex, pišejo nove in pomembne trende na področju robotizacije in avtomatizacije na slovenskih tleh in tudi na tujem.

Uredništvo