Dovolj nam je! Sporazum o sodelovanju ni le spisek želja! V to smer je razumeti zaostrovanje odnosov Mesec-Šarec!

Vir:fb

Levica je zagotovo nezadovoljna z izjavami nekaterih voditeljev strank znotraj peterčka, ki vse bolj kaže na odstopanja (beri nespoštovanje) od parafiranega dogovora glede sodelovanja z vlado. Sedaj je piko na “i” zanetilo imenovanje Damirja Črnčeca v kabinet vlade Marjana Šarca.

Kakšen status sploh ima sporazum o sodelovanju (trenutno le v parafirani obliki brez podpisa)!

Luka Mesec s svojo Levico računa, da bodo njihova stališča in pogojevanja znotraj t.i. sodelovanja 5+1 prinesla dolgoročno korist stranki. Toda, ideje o drugačnemu reševanju vprašanja prodaje NLB-ja, drugačnemu reševanju vprašanja oborožitve dveh bataljonskih skupin za Nato in drugačni sestavi državnega proračuna bo še “kresalo” minski kamen. Že izrečene izjave voditeljev koalicijskih strank to že nakazujejo. To pa je razburilo Mesca in njegove. Dovolj nam je, zahtevamo srečanje in to nemudoma! Šarec ga bo zagotovo sprejel, kar je že sporočil iz Bruslja.

Šarec sprejema zahtevo Mesca!

“Mi se bomo v petek pogovorili, tako kot se pogovarjamo že ves čas, tako, da ne vidim nekih težav,” je povedal Šarec pred včerajšnjim neformalnim vrhom voditeljev EU-ja v Salzburgu. Da je namerno zanetil spor z Mescom, zagotovo ne drži, saj kar nekaj preverjenih virov ve, da je Črnčec tisti, ki je “stal” za Šarcem v času volilnega boja.

Je napočil čas, da se bo Črnčec moral posloviti?

Uredništvo