Doživljajski park Vulkanija, druga “najturistična” točka Pomurja!

Včeraj so se občinski svetniki Občine Grad seznanili s polletnim poročilom ZUKD Grad, ki med drugim skrbi tudi za vse bolj obiskovano turistično točko Doživljajksi park Vulkanija. Da je odločitev svetnikov pred nekaj meseci, da direktorici Danijeli Krpič zaupajo še en mandat bila pravilna, kaže tudi laskav naslov za profesionalno delo na področju turizma, ki ga je ZUKD Grad prejel na 21. srečanju turističnih delavcev. Vulkanijo so v letu 2016 prepoznali kot drugo najbolj obiskano turistično točko Pomurja, letos pa že beleži 21,8% rast obiska glede na enako obdobje v letu 2016.

V letu 2016 Vulkanijo obiskalo čez 26.000 obiskovalcev!

Uspešno poslovanje ZUKD Grad v letu 2016 je uspešno nadomestilo izpad sredstev, ki ga je v Vulkaniji povzročil požar v letu 2015, doživljajski park pa se vse bolj uspešno promovira na pomembnejših prireditvah Pomurja, sejmih in širše po Sloveniji ter tudi v mnogih slovenskih medijih. Zloženke in letaki pa so praktično v vseh slovenskih šolah, TIC-ih in celo na turističnih točkah čez mejo v sosednji Avstriji. Tako otroci in odrasli vse bolj poznajo in uživajo ob raznih zgodbah s krtkom Olijem.

Zavod že s 4 zaposlenimi, v prihodnji petih letih bo predvidoma zaposlil še 5!

Vse večje povpraševanje po destinacijah storitev ZUKD Grad in lepotah tega dela Goričkega, bo v prihodnjih letih predvidoma povečal število zaposlenih še za 5. Vulkanijo je recimo v letu 2017 do meseca julija obiskalo 13.302 obiskovalcev, od tega kar 308 tujcev, ki so v blagajno prispeval kar 94.526 EUR sredstev od prodanih vstopnic in 40.262 EUR od prodanih izdelkov v Olijevi trgovini.

Sicer pa so svetniki na včerajšnji seji soglasno podali negativno mnenje k imenovanju Klavdije Šek Škafar za direktorico PIŠK (Pokrajinska in študijska knjižnica M. Sobota) za obdobje 2018-2023 ter pri obravnavi osnutka Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Pomurske lekarne M. Sobota odločili, da bo Občina Grad tudi v prihodnje soustanovitelj tega javnega zavoda (če se bodo za soustanoviteljstvo odločile vse Pomurske občine, bo soustanoviteljki delež občine Grad 1,95%). So pa svetniki v 11. členu, točka 8 tega odloka, ki govori o imenovanju direktorja oz. vršilca dolžnosti s potrebno 85% večino občin soustanoviteljic, predlagali, da naj bo ta delež le 65%.

Uredništvo