Dr. Matej Tušak, razočaran nad sovražnim izražanjem Slovenk in Slovencev v času izvajanja interventnih ukrepov, ki dokazano učinkujejo in rešujejo življenja

Računanje na odgovornost Švedov, da bodo razumeli, da je Covid-19 nevaren, se oblasti ni obneslo

Odprto fb pismo Mateja Tuška, športnega psihologa, predavatelja na Fakulteti za šport, Filozofski fakulteti ter tudi na podiplomskem študiju  Medicinske fakultete ter na univerzah v Zagrebu, Splitu, Skopju, Mostarju, Trstu in Celovcu.

“Odprem fb in najdem prvih 30 objav, kjer je povsod sovraštvo in pljuvanje po vseh, ki vodijo strategijo in definirajo ukrepe. Od dežurnega krivca za vse v Sloveniji JJ, ki je poosebljenje vsega zla, princ teme, fašist, diktator in ne vem kaj še, do zdravnikov, ki nimajo pojma o ničemer in prikrivajo resnico, do Tonina in Počivavška, ki bi morala biti že vsaj med top sto na Forbesovi lestvici bogatih, če bi bilo pol tega res, kar govorijo in pišejo mediji in ljudje na fb. Zdaj je vir zla še predsednik Pahor, ki nikoli ni bil del te politične opcije, prav tako kot ne Počivavšek, Kacin in še kdo. Kar težko verjamem, v kaj se je spremenila komunikacija, če bi imeli orožje, kot ga imajo Američani, bi imeli državljansko vojno.

Učim, da se je treba obkrožiti s pozitivnimi ljudmi, to je pa težko, če je toliko sovraštva med ljudmi. Pravzaprav mi ni treba brati toliko sovraštva vsak dan, od tega me boli želodec. Za začetek bo najlažje odklopiti tiste, ki z vsakim postom sirijo nestrpnost in negativizem in ki ne razumejo, da sovraštvo rodi sovraštvo. Pa še ena kost za glodanje vsem negativcem, ki hvalijo Švedsko in njihov svoboden sistem in grajajo vse nas. Bo lažje narediti red med prijatelji in sprostiti prostor za prijazne…

Danes se je vse spremenilo tudi na Švedskem, in cena je precej večja kot pri nas, kjer smo že skoraj v Stalinovih časih, kot nekateri trdijo…”, tako Tušek, razočaran nad komunikacijo posameznikov slovenskega naroda.

Matej Tušak je profesor na Fakulteti za šport, kjer predava občo psihologijo in psihologijo športa. Predava tudi na mnogih drugih slovenskih univerzah in fakultetah kot gostujoči predavatelj. Občasno predava na tujih fakultetah v Zagrebu, Trstu, Celovcu, Mostarju, Splitu, Sarajevu in Skopju.  Zagotovo je najbolj znan športni psiholog, ki je mnogim športnikom pomagal do vrhunskih rezultatov. Izkušnje, ki jih je dobil pri delu s športniki prenaša na ostale ljudi in v drugačna okolja. Ukvarja se s svetovanjem posameznikom in podjetjem z vsakdanjimi težavami in skupaj z njimi išče pot do uspeha. Svoje znanje je strnil v številnih knjigah in objavil preko 400 znanstvenih in strokovnih člankov.

Uredništvo