Tomašiču pomagali uveljavljeni sogovorniki, Martiću ustavni sodniki

Včeraj se je Boris Tomašič postal nosilec svetovnega rekorda za najdaljšo pogovorno oddajo v zgodovini. Rekord je bil dosežen  ob 18. uri in 18 minut, v najdaljši oddaji pa je sodelovalo uglednih 70 gostov s področja gospodarstva, zdravstva, politike in ostalih družbenih sfer.

Igor Ogorevc je po zaključku najdaljše pogovorne oddaje dejal: “Tega ni sposoben vsak. Tega ni sposobno vsako telo. Prepričan sem bil, da boš to zmogel, ker vem kako funkcionira telo.”  Ivo Boscarol je v pogovoru s Tomašičem dejal: “To Slovencem manjka, da bi bili ponosni na svojo zgodovino. Mi zgodovino imamo!”

V studio se je prisotnim pridružil novinar in zgodovinar Jože Možina, ki je spregovoril o trenutnih razmerah na RTV. “Nastopila je neka histerija, nek lov na čarovnice. Kot veste so nekateri kolegi pod hudimi pritiski,” je povedal Možina in dodal, da se občutek za pluralnost izgublja.

Tako imamo trenutno v Sloveniji dva svetovna rekorderja. Eden je že vpisan v Guinessovo knjigo rekordov, saj je realiziral najdaljšo pogovorno oddajo v zgodovini. Se mu bo Zvezdan Martić pridružil z dosežkom, da je v najkrajšem času v zgodovini zamenjal direktorja TV Slovenija, odgovorno urednico informativnega programa, urednika notranje politike, urednika zunanje politike, urednika dnevno informativnega programa in urednika spletnega portala?

Tomašiču so pri dosežku pomagali izvrstni sogovorniki, ki so se s svojim delom že pred tem dokazali doma in v tujini. Zvezdanu Martiću so pri dosežku pomagali predvsem ustavni sodniki Matej Acceto,  Rajko KnezKatja Šugman Stubbs in Špelca Mežnar.

M.Z.