Ekonomska šola Murska Sobota ob 80-letnici slavnostne akademije navdušila s “spomini”!

Foto:B.P.

Ekonomska šola Murska Sobota je včeraj ob 18.00, s slavnostno akademijo ob 80-letnici Ekonomske šole Murska Sobota, v dvorani Gledališča Park Murska Sobota navdušila povabljene.

Foto: B.P.

Praznovanja, pod idejno zasnovo, scenarijem in besedilom učiteljice Alenke Kolenko, se je udeležil tudi predsednik RS Borut Pahor.

Foto: B.P.

“Moč besede je ključ do uspeha”, je bilo prebrati misli avtorice Kolenkove v vabilu, moč besede pa je zaznana tudi v različnih oblikah vsakdana, ki jih je v imenu avtorice Kolenkove ob zaključku programa spregovoril Viktor Utroša.

“Moč besede je ključ do uspeha. In zato bodi pozoren na svoje besede. Predvsem na tiste, ki ranijo, ki razdvajajo narode, ne da bi se sramovale neresnice. In zato bodi pozoren na svoje besede in izberi tiste, ki ljudi osrečujejo. V katerih je izkazano spoštovanje.
In zato bodi pozoren na svoje besede, kajti besede lahko zdravijo.
Pusti, da razmislim in se spomnim, ker dobre besede rabijo čas, da pridejo do nas. Besede se dotikajo, zapeljujejo, očarajo in uničujejo.
Enkrat hitijo od srca do srca, zanetijo ljubezen. Drugič spet kritizirajo in povzročajo bolečine. Besede fantazirajo, narekujejo, nadzorujejo, se bahajo, vztrajajo, aktivirajo. Besede pripeljejo dobre cilje do zmage. Lahko se poslovijo. Besede oblikujejo odnose, ter odločajo o sreči. In o nesreči. Besede ti postavljajo meje in ti pustijo črpati nove ideje. Besede lahko vzameš dobesedno. In zato bodi pozoren na svoje besede. Kajti moč besede je ključ do uspeha.
Zdaj pa kar naprej.
Izberi modro in naredi iz tega sveta boljši svet, boljši prostor za sobivanje. Ker – na začetku, na začetku je bila beseda. Avtorica (Alenka Kolenko)

Foto: B.P.

Uredništvo