Splav vse prevečkrat služi kot kontracepcijsko sredstvo

Na Prešernovem trgu v Ljubljani je minulo sobot v organizaciji Mreže za življenje in enakopravnost potekal Shod za življenje, na katerem je nekaj tisoč zbranih opozorilo na problematiko nerojenih otrok. Istočasno se je v središču Ljubljane zbralo nekaj sto zagovornikov splava, ki so svoje pravice demonstrirali na, milo rečeno, nekulturen način.

Nekaj tisoč udeležencev Shoda za življenje, med katerimi je bilo veliko družin z otroki, je s pisanimi baloni, petjem in nagovori opozorilo, da je treba ščititi človeško življenje od spočetja do smrti in da splav vse prevečkrat služi kot kontracepcijsko sredstvo.

V Sloveniji, ki se sooča s staranjem prebivalstva, letno splavljenih za 190 razredov otrok, zato udeleženci shoda pozvali k spremembi razmišljanja na tem področju.

Na drugi strani se je zbralo nekaj sto zagovornikov splava, povečini pripadnikov nevladnih organizacij z Metelkove, ki so, nekateri celo zamaskirani in oblečeni v črno, s prostaškimi gesli izražali nestrinjanje s Shodom za življenje.

M.Z.