Erjavec bo ne glede na vse vložil konstruktivno nezaupnico vladi!

Foto: zajem zaslona

Karel Erjavec je zatrdil, da bodo v KUL konstruktivno nezaupnico zagotovo vložili, računajo namreč, da se jim bodo nekateri poslanci SMC pridružili.

Erjavec upa, da je v SMC, zlasti pri poslankah in poslancih dovolj “zrelosti”, da se zavedajo, kakšno odgovornost nosijo v tem trenutku. Erjavec je mnenja, da bi vlada, ki bi jo sestavljala koalicija KUL, po njegovi oceni zaključila mandat, medtem ko politika, ki jo ta trenutek vodi vodstvo SMC vodi v predčasne volitve. Obenem Erjavec pričakuje, da se bodo v naslednjih dneh stvari “izkristalizirale”.

“SMC se ne odloča o tem, kdo bo mandatar, ampak o tem, kakšno politiko zagovarja”, je v izjavi za javnost na TV SLO in POP TV izjavil Erjavec.

Spomnimo, da si je v iztekajočem letu 2020 na svetu stranke SMC ta vzela kar sedem ur razprave in zavzela jasno stališče, da ne podpira izvolitve Karla Erjavca za mandatarja. “V koaliciji ustavnega loka in kandidaturi Erjavca ne vidimo zanesljivosti in stabilnosti, ki je sedaj nujna za uspešen zaključek spopada z epidemijo in za začetek gospodarskega okrevanja, kar je naša prioriteta”, je bil jasen Počivalšek.

Kljub vsemu in jasnemu sporočilu slovenske javnosti, da Erjavec ni izbira, bo ta, kot je povedal vložil konstruktivno nezaupnico vladi in pričakuje, da mu bodo sledili vsaj nekateri poslanci SMC!

Uredništvo