EU mora ostati in obstati; tako je razumeti vse več EU državljanov! In Slovenk in Slovencev?

Slovenci zaznavajo prednosti članstva Republike Slovenije v Evropski uniji. To kaže ena izmed zadnjih raziskav, ki je izmerila, kakšen bi bil rezultat, če bi na včerajšnji dan v Sloveniji izvedli referendum o članstvu v Evropski uniji. Podobni rezultati so izmerjeni tudi v drugih članicah EU!

ZA članstvo v EU kar 71 % volivk in volivcev Slovenije!

Presenetljivo veliko Slovenk in Slovencev meni, da Sloveniji članstvo v EU koristi. Tako bi jih ZA ostanek Slovenije v EU glasovalo kar 71 %. Podobna je tudi situacija v ostalih članicah Evropske unije, podpora članstvu pa nekoliko bolj odstopa (nižja podpora) na Češkem, v Grčiji in Avstriji, kjer bi se za nedvoumno članstvo opredelilo več kot 20 %, v Združenem kraljestvu pa kar 34 %. Izpostaviti pa je potrebno, da so zagovorniki za ostanek v EU članstvu v vseh anketiranih državah v večini, mnogo pa jih je tudi neopredeljenih in so z močnim odstotkom nad tistimi, ki v EU članstvu ne bi ostali, poroča spletni portal domovina.je.

Žal pa rezultati ankete tudi razkrivajo, da Slovenk in Slovencev tudi tokrat ne zanimajo letošnje volitve osmih poslancev iz Slovenije v Evropski parlament. Ali nas torej čaka še eno razočaranje volilne udeležbe?

Uredništvo