Eva Irgl v branju v razmislek, zakaj je bilo nujno poslati pismo predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen!

Foto: fb
NORMALIZIRAMO SLOVENIJO in NE RAZGRAJUJEMO, KOT SE TO ĆELIJO Z IZVOZOM V TUJINO LANSIRATI “ŠPECLJI”, bi v prevodu lahko povzeli poslanko Evo Irgl glede nujnosti posredovanja pisma predsednika Vlade RS Janše predsednici Evropske komisije Ursuli von der Leyen.
“V opoziciji nam ves čas očitajo, da si želimo podrediti sisteme in podsisteme v državi. V resnici pa jih osvobajamo in normaliziramo. V skladu z vladavino prava in demokratičnimi postulati in standardi.
Vendar pa je to dolgotrajen proces, saj v času tranzicije nismo najbolje opravili svojega dela v smeri hitrejše demokratizacije po zgledu razvitih demokratičnih držav.
Zaradi neuspele tranzicije leva politična opcija nadaljuje z zlorabo medijev, sodstva in s podrejanjem določenih sistemov v državi v politične namene.
To je seveda nedopustno in zahteva resno razpravo, podprto z dejstvi, tudi na evropskem nivoju.
Predsednik vlade Janez Janša je zato v izogib nadaljnjim diskreditacijam, manipulacijam in netočnim informacijam, ki jih posamezniki iz Slovenije preko različnih kanalov lansirajo v tujino, na predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen naslovil pismo, v katerem predlaga, da se oblikuje neodvisna delovna skupina, sestavljena iz predstavnikov EK, ki naj čimprej obišče Slovenijo in se sama prepriča kakšno je pri nas stanje demokracije, vladavine prava, neodvisnosti sodstva in svobode ter pluralnosti medijev in kdo si v resnici podreja sisteme in podsisteme v državi”, zaključi Irglova, poslanka SDS.
Uredništvo