Evropska poslanka Romana Tomc spregovorila ob mednarodnem dnevu družine!

Vir: fbRT

Na včerajšnjem mednarodnem dnevu družine, je evropska polanka Romana Tomc povedala: “Naj današnji mednarodni dan družine ne bo le eden izmed mnogih, ob katerem je izrečenih veliko lepih besed, ampak naj družinske vrednote resnično postanejo del našega življenja”.

Slovenska demokratska stranka skrb za družino in družinsko življenje postavlja visoko na lestvico prioritet. Slovenska družina mora tako ostati osrednja celica našega bivanja, zagotoviti pa ji je potrebno zadostne finančne spodbude, mlade pa opogumiti, da se odločijo za družinsko življenje.

Ključni ukrepi, ki spodbujajo družinsko politiko, je SDS oblikovala skrbno in z namenom oblikovanja okolja, kjer bodo družine imele vse možnosti za svoj nastanek in razvoj. Družinska dohodnina, univerzalni otroški dodatek, davčne olajšave (v primeru nakupa prve nepremičnine) ter dostopna nega otrok in zadostno število pediatrov so ene izmed ukrepov, ki bodo po mnenju stranke bistveno izboljšale pogoje vključevanja in bivanja družin. Koncesionirano varstvo in fleksibilnost pri usklajevanju družinskega ter poklicnega življenja pa sta še ukrepa, ki bostamlade spodbudila v pomembni odločitvi ustvarjanja družine.

“Družina je in bo ostala temelj naše družbe tudi v prihodnosti. Zato vsem družinam želim, da današnji dan preživijo skupaj in ga izkoristijo za zavedanje, kako pomembno je to, kar imajo. Stičišče medsebojnega razumevanja, topline in ljubezni,” je še povedala Romana Tomc.

Uredništvo