Med 63. ekipami zmagala ekipa Filc

V Lendavi je v soboto, 27. avgusta, v okviru Festivala Vinarium potekalo največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji. Tekmovalo je 63 ekip, ki so se potegovale za naziv mojstra bograča in za najlepše urejeno tekmovališče.

Strokovna komisija  pod vodstvom Zdenke Tompa je kot najboljši bograč na letošnjem Bogračfestu ocenila izdelek ekipe Filc, ki se je tekmovanja udeležila že petnajstič. Večkrat so se uvrstili na drugo ali tretje mesto, letos pa se veselijo zmage.

Drugo mesto je osvojila ekipa podjetja Eko park d.o.o. Lendava, tretje kuharji bograča iz Thermal Resort Lendava.

Zjutraj so ekipe najprej pripravile prostor in vse sestavine, ob 12. uri pa je podžupan v funkciji župana Občine Lendava Ivan Koncut pozdravil vse zbrane in z gasilsko sireno dal znak za pričetek tekmovanja.

Letošnji Festival Vinarium je potekal v organizaciji Zavoda za turizem in razvoj Lendava v sodelovanju s ključnimi organizacijami v občini Lendava. V tekmovalnem delu so sodelovale tudi nekatere znane osebnosti. Med drugimi je sodeloval aktualni zmagovalec oddaje MasterChef Luka Novak, bivši lendavski župan in trenutno poslanec v Državnem zboru RS Janez Magyar, bivši zunanji minister, trenutno poslanec v Državnem zboru in kandidat za predsednika RS dr. Anže Logar in drugi.

Janez Magyar in dr. Anže Logar z ekipo kuhata Bograč (foto: U.L.)

Poleg pristnega vzdušja ob dišečih kotlih je v Lendavi cel dan potekalo pestro dogajanje s spremljevalnim programom za otroke s sladko ulico, zabavo na mestnem odru, kulinarično ulico ter večernim koncertnim dogajanjem, ki so ga zaključili s koncertom Tanje Žagar.

V okviru Festivala Vinarium se bodo v tem tednu zvrstili še etno večeri, večer lendavskega vina in praznovanje 7. rojstnega dneva stolpa Vinarium. Festival se bo zaključil 3. septembra s tradicionalno Lendavsko trgatvijo, ki jo tokrat organizirajo že 43. leto. Več o programu v tem tednu si lahko preberete TUKAJ.

M.Z.