Franc Jurša: “Janša je prijeten sogovornik”!

Foto: fb

Franc Jurša, vodja poslancev DeSUS je danes v izjavi v Državnem zboru potrdil, da se je pogovarjal s premierjem Janezom Janšo in ga seznanil s stališči DeSUS glede podpore konstruktivni nezaupnici.

DeSUS v nobenem primeru ne namerava biti ekstremna opozicija, kar, da Janša razume.

Janša je prijeten sogovornik, pa je zaključil za medije Jurša in odprl še nekaj negotovosti glede odhoda stranke DeSUS iz koalicije.

Znano je, da Erjavec nadaljuje s postopki vložitve konstruktivne nezaupnice vladi, pri tem pa izjavlja, da ga noben član stranke DeSUS ne bo pustil na cedilu!

Toda, položaj stranke DeSUS, položaj kmetijskega in zdravstvenega ministra se bo zagotovo izkristaliziral po glasovanju o konstruktivni nezaupnici. Koalicija strank KUL, ki jo predstavlja kar kandidat za predsednika vlade Erjavec, se bo namreč “stehtala” že v naslednjem tednu. Janša je seveda jasen, ali se bo nadaljevalo sodelovanje z vlado ali pa bodo poslanci stranke DeSUS klasična opozicija brez kadrovskega razreza v vladi. 

Kaj sledi po izidu glasovanja, je seveda odvisno tudi od glasov poslancev DeSUS. Bo to dokončni potop stranke DeSUS, njeni poslanci pa se bodo zapisali v zgodovino kot tisti, ki so se potopili skupaj z njo?

Uredništvo