Vaško društvo s sodobno opremo

Pred 90. leti je bilo v Gomilici v Občini Turnišče ustanovljeno prostovoljno gasilsko društvo, ki je v 90. letih delovanja postavilo pomembne mejnike pri izpolnjevanju svojega poslanstva v lokalnem okolju. Gasilske vrline so Gomiliški gasilci ohranili vse do danes.

Društvo deluje v polnem razcvetu, člani se redno  izobražujejo in usposabljajo ter sodelujejo na vseh gasilskih tekmovanjih Gasilske zveze Turnišče. V društvo se redno vključujejo mlade članice in člani. Danes je društvo sodobno opremljeno z voznim parkom in urejeno gasilsko garažo ter prostori za sestanke.

(foto: J.Ž.)

V začetku praznovanja je vse zbrane gasilce in domačine in goste pozdravil predsednik PGD Gomilica Milan Denša in poveljnik društva Boštjan Lebar, ki sta ob tej priložnosti podelila zahvale. Ob jubilejnem praznovanju je društvo prejelo gasilsko plamenico prve stopnje Gasilske zveze Slovenije. Praznovanja se je udeležilo okoli 100 uniformiranih gasilcev iz Gasilske zveze Turnišče in sosednjih gasilskih društev in gasilci iz DVD Laslovo.

Gasilcem PGD Gomilica so k praznovanju in dobrimi željami za prihodnje čestitali Ingrid Lončar v imenu Gasilske zveze Slovenije in pomurskega gasilskega sveta in poveljstva, župan občine Turnišče Borut Horvat, predsednik Gasilske zveze Turnišče Alojz Vuk in poveljnik Gasilske zveze Turnišče Dušan Majcen.

Kulturni program so obogatili godba na pihala Odranci, Gomiliški degaši, folklorna skupina KUD Štefan Raj Turnišče.

M. Z.