“Globoka država” si lahko privošči vse, jasno, saj gre za Kosa in tožilca Šketo

Šketa ob prisegi

Na obisku pri generalnemu državnemu tožilcu Dragu Šketi je bil nihče drug, kot spet “kreator” velikih pokov po naročilu globoke države Drago Kos. Elegantno iz zožilstva pa odgovor: “Kos je Šketo obiskal kot predsednik delovne skupine OECD.”

Sicer pa na državnem tožilstvu “navadni raji” sporočajo, da v skladu z običajno prakso niso vodili zapisnika tega “velikega” srečanja. No ja, če se je Kos res oglasil kot šef delovne skupine OECD, katere poslanstvo je boj proti podkupovanju tujih javnih uslužbencev v mednarodnem poslovanju, se lahko samo vprašamo ali gre brez zapisnika?

Sicer pa spomnimo, da je Drago Kos (žena zaposlena kot odgovorna urednica informativnega programa na POP TV) v mesecu aprilu letos v prispevku časopisa Mladina jasno “ustrelil”: ”Policisti, kriminalisti in obveščevalci si zapomnijo”, tako proti Vladi Janeza Janše.

Za osvežitev spomina pa le, da je Kos veliki kreator globoke države s točno določenim namenom in znan po režiji afer (povzetu v prispevku Nova24TV):

  • Depala vas (konstrukt Milana Kučana in Draga Kosa kot kriminalista v letu 1994; pozor, štirje pripadniki Slovenske vojske pri Depali vasi naj bi grobo pretepli in skoraj ubili civilista, kar je bil povod za razrešitev tedanjega obrambnega ministra Janeza Janše.
  • Vič-Holmec (afera “odnesla notranjega ministra Mirka Bandlja (zrežirano zlorabil Policijo in pozneje bil s strani “levakov” večkrat nagrajen) zaradi sprožitve ovadbe s strani takrat drugega človeka kriminalistične službe Draga Kosa, ki je namigoval, da naj bi slovenski miličniki leta 1991 na mejnem prehodu Holmec streljali na jugoslovanske vojake, ki so se predajali),
  • Gričarjevo poročilo (ker nihče kaznivega dejanja ni preganjal po uradni dolžnosti, je kazenske ovadbe kot občan podal Kos). Poročilo Bojana Gričarja ima še danes stopnjo zaupno. “A veste, kaj piše v poročilu? Zbrani vsi dokazi o zlorabah nekaterih politikov iz levega političnega pola”, tako Kangler kot član preiskovalne komisije.
  • Patria (na neznanem kraju ob neznanem času prejel neznano količino denarja) in odzivi iz tujine: Slovensko sodstvo še vedno obvladujejo bivši komunisti, ki so kršili človekove pravice”. Patrio je na Finsko izvozil Kos!
  • izjemnih plačil v NLB (za uro svetovanje prejemal 250 EUR, pod pritiski, ko je za to izvedela javnost pa “klonil” in znižal ceno storitve na 218 EUR

Bomo končno dobili to, kar si demokratična in pravna država zasluži, “režiserjem” pa naj bo končno sojeno in dosojeno

Uredništvo