Ministre bodo imenovali in pika

Luka Mesec je pretekli teden dejal, da ministrstva za solidarno prihodnost, ki ga je načrtovala vlada Roberta Goloba, ne bo, ne glede na izid referenduma. Napovedal je, da ostaja minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter da bodo na ta resor prenesena področja stanovanjske politike, dolgotrajne oskrbe in ekonomske demokracije. Ob tem je zatrdil, da je o tem obvestil predsednika vlade.

Predsednik vlade Robert Golob je v izjavi za javnost dejal, da dogovora o rekonstrukciji vlade ni. Zakona o vladi trenutno zaradi referendumske pobude tako ali tako ne morejo spreminjati.

Če bo prišlo do referenduma, bodo sprejeti zakon, ki predvideva povečanje števila ministrstev tudi zagovarjali.

V kolikor bo zakon začel veljati, bodo morali imenovati ministre. O morebitni rekonstrukciji vlade se bodo odločali pozneje, saj o tem ni bilo v koaliciji popolnoma nobenega dogovora.

Državljani Republike Slovenije lahko namero Golobove vlade o širitvi števila ministrstev preprečimo s tem, da podpišemo pobudo za razpis referenduma proti bohotenju birokracije. Na stojnici SDS v bližini upravne enote izpolnite obrazec, ki ga na upravni enoti podpišete, overjen obrazec s strani uradne osebe pa potem vrnete članom SDS na stojnici. V času uradnih ur vas tudi na stojnicah pred pomurskimi upravnimi enotami v času uradnih ur pričakujejo člani SDS.

Stojnica v Murski Soboti (foto: M.Z.)

Podpis podpore lahko oddate tudi “iz domačega naslonjača”. S pomočjo računalnika preko e-Uprave kliknite le na spodnje povezave, ki vas bodo pripeljale neposredno na stran za podpis referendumske pobude. Pogoj za podpis preko e-Uprave je digitalno potrdilo (SIGEN-CA, POŠTA CA, AC NLB in Halcom CA).

PROTI BOHOTENJU BIROKRACIJE – za referendum o zakonu, ki nepremišljeno povečuje število ministrstev iz 17 na 20n zagotavlja neizvoljenim politikom funkcije. Več o Zakonu o Vladi Republike Slovenije

PROTI POLITIZACIJI RTV – za referendum o zakonu, ki RTV podreja vladajoči politiki. Več o Zakonu o Radioteleviziji Slovenija

PROTI UKINITVI DOLGOTRAJNE OSKRBE – za referendum o zakonu, ki ukinja izvajanje dolgotrajne oskrbe. Več o Zakonu o dolgotrajni oskrbi.

M.Z.