Gospa Fajonova, eno govorite, drugo delate! Expano je lep primer zavajanja SD o Zakonu o vodah

Foto: fb (zajem zaslona)

Zakaj se je SD postavil na nasprotno stran vladnega Zakona o vodah. Zato, ker so (pre)mnogokrat  bili zraven, ko je bilo potrebno pogledati stran in za “svoje” omogočiti vzpostavitev vil ob jezerih, morjih, izvirih…Vse za prvorazredne. Ja, in ravno to je omogočal stari zakon o vodah na način, da je vsakokratna vlada lahko ožila t.i. priobalni pas. Novela zakona o vodah temu odločno reče NE in vse prepušča stroki, industrijskih objektov pa tam več ne BO.

Lep primer je tudi vzpostavitev Expana, ki ga je opisal v svojem prispevku tudi avtor Boris Cipot na povezavi https://vfokusu.si/post/596775/ne-lazi-tanja-z-novim-zakonom-o-vodah-bi-se-tvoj-zupan-jevsek-obrisal-pod-nosom-za-betonski-kolos-expano-pri-gramoznici?fbclid=IwAR3rof2UlGsbXt7gMD_GFTIPkM4mIicd9wXVSNQqDMkBjwhtxmgRvdtvR_8

Kadar bo šlo za občinske projekte, bo stroka skozi OPPN odločala o vzpostavljanju slednjih. Stroka, ne pa vlada! Bi Expano sploh kdaj tam stal, če ne bi bilo naveze Aleksander Jevšek (SD), Dejan Židan (SD), Tanja Fajon (SD)?

Gospa Fajonova, ste že pozabili ali se greste le politikantstvo?

Uredništvo