Gripa in prehladi na pohodu – nad njiju z dostopnimi sadeži!

Vir:Pixabay

Gripa in prehlad sta sredi meseca januarja “dobila krila”. Če niste med tistimi, ki v postelji že počivajo, bijejo bitko z visoko temperaturo…se ju lahko izognete s pripravljenimi povečanimi “dozami” vitaminov. Nutricisti priporočajo nekaj sadežev, ki preverjeno delujejo kot prava postavljena vojska!

Jabolko na dan, odžene zdravnika stran, brusnice pa uravnavajo črevesno floro!

Antioksidantne sposobnosti jabolka so znane, njene funkcije razstrupljanja ter prečiščevanja telesa od neželenih snovi ter velika vsebnost C-vitamina so v času pohoda gripe in prehlada pravi blagoslov za telo. Poleg vitaminov B1, B2 ter B6 pa je bogata še s kalijem, ki pomaga k pravilnemu delovanju srca.

Podobno antioksidantno sposobnost ter vsebnost vitaminov B1, B2 ter B6 imajo tudi brusnice. Te so dodatno bogate še z vitaminom E, ki ugodno vpliva na sečila. Brusnice si resnično zaslužijo rek naravnega probiotika.

Banane nad zimsko sivino in depresijo!

Zimska sivina, turobni dnevi…nas mnogokrat pahneta v ravnodušnost, depresijo, stres. Če se jim pridruži še nespečnost, je konec še dobrega razpoloženja. Banana je sadež, ki “odgovori” na vse te tegobe. Bogata je z vitaminom B6, vsebuje sestavine, ki spodbujajo nastajanje hormona serotonina, so polne magnezija, kalija ter selena, ki skupaj z vitaminom E deluje kot antioksidant.

Uredništvo