Društvo harmonikarjev Murska Sobota organizira 16. mednarodno srečanje harmonikarjev “pannoniAccordion”, ki bo potekalo od 7. do 10. maja 2022 v Murski Soboti.

 

Srečanja se vsako leto udeležijo mladi glasbeniki, njihovi mentorji in člani strokovnih žirij iz Slovenije, Avstrije, Italije, Nemčije, Poljske, Slovaške, Rusije, Madžarske, Ukrajine, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije. Lansko leto je srečanje zaradi epidemije potekalo prilagojeno s pomočjo posnetkov, letos pa organizatorji upajo na ugodnejše razmere in predvidevajo izvedbo v klasični obliki tekmovanj in javnih koncertov.

Podnevi bodo potekala tekmovanja harmonikarjev solistov in komornih skupin, zvečer pa se bodo ob podpori Mestne občine Murska Sobota in Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota zvrstili koncerti.

Tekmovali bodo harmonikarji s klavirsko, kromatično ali diatonično harmoniko, ki se lahko prijavijo v discipline SOLISTI KLASIČNA GLASBA, SOLISTI ZABAVNA GLASBA, SOLISTI NARODNO-ZABAVNA GLASBA in KOMORNE SKUPINE KLASIČNA GLASBA. Tekmovalci bodo razvrščeni v različne starostne kategorije.

Tekmovalce bo ocenjevala strokovna žirija, ki jo sestavljajo ugledni glasbeniki in pedagogi iz evropskih in domačih glasbenih univerz ter glasbenih šol. Tekmovanja in koncerti se bodo odvijali v Baročni dvorani soboškega gradu, Gledališču Park in v salonu Murska republika v Hotelu Zvezda. Na vse prireditve v okviru 16. mednarodnega srečanja harmonikarjev “pannoniAccordion” bo vstop prost.

Razpis tekmovanja najdete tukaj.

Vabljeni vsi zainteresirani harmonikarji, da se prijavite tukaj.

C. U.