“Hladen tuš” za murskosoboško občino? Svet zavoda Pomurskih lekarn za direktorja spet izbral Ivana Zajca!

Vir:pomurske-lekarne.si

Včeraj ob 13.00 se je sestal Svet zavoda Pomurskih lekarn in odločal o edini prispeli prijavi za direktorja Pomurskih lekarn. Kot smo že pisali, se je na razpis prijavil le v.d. direktorja Ivan Zajc, mag. farm. Za edino presenečenje so v dopoldanskih urah poskrbeli na murskosoboški občini, ko so javnost seznanili, da se njihov predstavnik v svetu zavoda Srečko Ðurov seje ne bo udeležil. Za javnost so pripravili slednje sporočilo. Toda, je župana Jevška in Srečka Ðurova dokončno streznilo prispelo mnenje Inštituta za javno upravo, pod katero se je podpisal spoštovan in priznan pravnik dr. Rajko Pirnat?

Za Ivana Zajca glasovalo vseh 16 prisotnih predstavnikov Sveta zavoda!

Kljub temu, da si je murskosoboška občina v zadnjem letu, intenzivno pa v zadnjih mesecih prizadevala v javnosti ustvariti občutek, da je v Pomurskih lekarnah vse narobe, celo, da Ivan Zajc ni v.d. direktorja le teh, so glave članov Sveta zavoda ostale trezne. Morda jim je k temu pripomoglo tudi pred kratkim prispelo pravno mnenje uglednega pravnika dr. Rajka Pirnata. Le ta je tudi direktor IJU (Inštitut za javno upravo), pod katero izdano mnenje za Pomurske lekarne se je ta podpisal. Tako je Ivan Zajc od članov sveta Pomurskih lekarn dobil popolno podporo, saj je zanj glasovalo vseh 16 prisotnih članov. Seje se ni udeležilo 7 predstavnikov.

V pravnem mnenju naj bi bile ključne ugotovitve, da:

  • za v.d. direktorja ni potrebno soglasje ustanovitelja,
  • da (ne)vpis v sodni register (oz.zavrnjen vpis) še ne pomeni, da zavod nima zakonitega zastopnika oz. da zavrnjena oseba ni zakoniti zastopnik zavoda.

Sicer pa se bomo o pravnem mnenju razpisali v enem izmed prihodnjih člankov, ko ga bomo tudi pridobili. Ker se bo postopek imenovanja direktorja Pomurskih lekarn sedaj nadaljeval in sicer najprej na KMVI (Komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanja), ki mu predseduje Mitja Slavinec ter nato na Mestnem svetu Mestne občine Murska Sobota, bo zanimivo spremljati ali bodo Zajca ob razčiščenih vseh “dvomih” ponovno rušili.

Uredništvo