Huda kriminalna dejanja v družbi Slovenski državni gozdovi pod “pokroviteljstvom” Dejana Židana, SD tovariša

Dejan Židan zraven v aferi kraje gozdov?
Huda kriminalna dogajanja so se dogajala v družbi Slovenski državni gozdovi d.o.o., kjer je sistem vzpostavil Dejan Židan, takratni minister za kmetijstvo in vodja stranke SD Dejan Židan. Z mnogimi manevri si je ustvaril primat preko kadrovskih rošad, kjer je ustoličil Oražma, s katerim po navedbah vira ima kar dobre družinske povezave
Toda, vse do danes vse tiho je bilo. In oglasi se današnja resorna ministrica Pivčeva in sporoči (vir fb):
“Javno sem pozvala pristojne državne organe (Kriminalistično policijo, NPU, Državno tožilstvo in Računsko sodišče), da čim prej raziščejo očitana se kazniva dejanja in tako zaščitijo interes Republike Slovenije pred morebitnim več deset milijonskim oškodovanjem državnega premoženja. Na moj poziv se ni odzval noben resen slovenski medij.
Danes je pomemben dan. Upam in želim si, da se bo z enakimi merili in enako vnemo pričelo z raziskovanjem vseh velikih primerov večmilijonskega oškodovanja državnega premoženja. Primerov, kot so Slovenski državni gozdovi, bančne luknje, Stožice, TEŠ in ostali, preko katerih smo bili državljani Republike Slovenije oškodovani za več 100 milijonov evrov.
Kot ministrica sprejemam in upam na čimprejšnji zaključek postopka Komisije za preprečevanje korupcije RS, v katerem bom konstruktivno sodelovala. Le tako se bo celovito raziskalo vsa dejstva glede mojega delovnega obiska Krasa in nočitve v Izoli. Primerov, ki sta že en mesec glavna medijska tema v Sloveniji. Z zaključkom celovitega in strokovno neodvisnega postopka bo najbrž konec z manipulacijami ter nečloveškimi medijskimi in političnimi pritiski, ki sem jih v zadnjem obdobju deležna.”
Vse bolj se odpira pandorina skrinjica, kaj vse je v ozadju, da je potrebno Pivčevo zlomiti čim prej
Spomnimo, da se je že v preteklosti po pričevanju ljudi blizu SiDG poročalo, da se je les na črno odvažal v Avstrijo že nekaj let, saj se delež uradno posekanih kubičnih metrov lesa ne ujema z dejanskim. Tako naj bi odstopale številke nekje med 15 in 30 odstotki. Ker je cena na črno odvoženega lesa lahko nižja za okoli 50 odstotkov ali celo več, se je po tej tezi slovenske gozdove oškodovalo za najmanj 15 milijonov evrov letno. Kar pa še ni vse, saj smo med drugim že poročali o tem, da je družba s hlodovino ravnala malomarno in prodajala les na javnih dražbah po nižji ceni od tiste, ki je bila opredeljena po ceniku, poroča Nova24 TV.
Uredništvo