Število prostih mest je omejeno, pohitite s prijavo

To soboto, 25. 3. 2023, ob 18:00 uri bo v Kulturnem domu Beltinci odprtje razstave fotografij iz knjige Uresničil sem sanje, avtorja kuharskega mojstra Jožefa Oselija. Sklop treh knjig je Oseli ustvaril v zadnjih štirih letih, govorijo pa o njegovi življenjski poti in o potovanjih po 26 državah, v eni knjigi pa je zbranih 500 receptov. Jožef Oseli že desetletje sodeluje s Centrom za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič in je tudi član komiteja Svetovni šefi brez meja, kjer je zadolžen za pripravo gala večerij z namenom zbiranja dobrodelnih sredstev za prizadete v naravnih nesrečah po svetu.

Razstavi bo sledila večerja, na kateri bodo postregli z marinirano postrvjo na solati iz zelene, korenčkovo juho, nadevanimi piščančjimi stegni s kruhom, svinjsko ribico z gobami, pirejem in zelenjavo ter pito s proseno kašo in slivami z jabolčno čežano in sladoledom. Za glasbeno podlago ob večerji bodo poskrbeli cimbalist Dani Kolarič, kitarist Timotej Tivadar in pevka Elizabeth Adjei.

Po večerji bo sledila avkcija umetniških del, ki so nastala na likovni koloniji Društva za napredek umetnosti Aquila Lipovci. Tudi izkupiček od prodanih del bo namenjen otrokom s posebnimi potrebami.

Častni pokrovitelj dogodka je župan, Marko Virag. Število mest je omejeno, zato pohitite z rezervacijami. Prispevek za večerjo znaša 20,00 €/osebo (kavcija ob prijavi 10,00 €/osebo). Na voljo je mesni, vegetarijanski in veganski meni, ki ga izberete ob rezervaciji/plačilu kavcije. Zbrana sredstva avkcije in dobrodelne večerje bodo v celoti podarjena Društvu za pomoč osebam z motnjami v razvoju “Namesto pike vejica«. Prijave zbirajo v pisarni ZTKŠ Beltinci (grad Beltinci),  prispevek pa nakažete na TRR: SI56 0120 2600 0000 069, s pripisom donacija-humanitarni dogodek.

M.Z.