Ima Šarec res veliko poguma ali bo ugotovil, da je njegove politične poti kmalu konec?

“Glede na to, da v prvem krogu ni imel nihče poguma storiti tega koraka, bo peterica strank v drugem krogu vložila kandidaturo za mandatarja,” je dejal prvak LMŠ Marjan Šarec. Vprašanje je ali se zaveda kako hitro bo njegove vladavine konec ali pa resnično verjame, da on, Marjan Šarec lahko s tako “široko” koalicijo vodi, usmerja in obvladuje apetite, ki se sedaj že javno in brez sramu kažejo v RS.

“Kdor bo to vlado podprl, pomeni, da je resen, kdor je pač ne bo, bo s tem pokazal, da nima resnih namenov,” je še povedal Šarec!

A je premislil, preden je izjavil te besede, se bo v prihodnjih dneh spraševal marsikdo. Seveda s temi besedami zasleduje le cilj, kako zasesti stolček. Slovenija in prihodnost njenih prebivalcev ta trenutek ni v ospredju. Morda pozneje. Pri tem mu lahko pomaga Levica, kateri izrečene besede so tudi namenjene. Zakaj pa ne podpora na Levici? Če ji bo partnerski sporazum, na osnovi katerega vse “stoji” ali “pada” ustrezal, je odgovor DA! Skrbno načrtovano, nič izgubljeno, tudi za verjetne prihodnje volitve!

Levica se bo odločala o Protokolu o projektnem sodelovanju na na izvršnem odboru stranke, v primeru podpore pa z dokončnim DA še v četrtek na internem referendumu!

Mesec si seveda želi zagotovilo, da se koalicijski sporazum v primeru podpore Šarcu za mandatarja s strani njegove stranke ne bo bistveno spreminjal. Toda, je to ob tako drugačnih pogledih na delovanje v EU in NATU sploh mogoče?

Uredništvo