Iz koalicije Združene levice “ožja” Levica!

Čas parlamentarnih volitev se hitro približuje, zato je tudi pred tednom dni – sobotno “očiščenje” koalicije Združene levice bilo pričakovano. Na kongresu sta se iz prejšnje koalicije IDS (Iniciativa za demokratični socializem)-TRS (Stranka za ekosocializem in trajnostni razvoj Sloevnije)-DSD (Demokratična stranka dela) v skupno pot podali le stranki IDS in TRS. Nastala je nova stranka z imenom Levica, ki razmišlja celo o prevzemu oblasti. Stranko bo vodil Luka Mesec.

Rojevanje Levice ob pesmi Nosil bom rdečo zvezdo!

Levica je na sobotnem kongresu nastala ob spremljavi pesmi Nosil bom rdečo zvezdo, nekaj dni prej pa so se v zdaj že bivši koaliciji vrstili številni protestni odhodi. Tako naj bi iz stranke IDS izstopilo kar 94 članov stranke, poroča vir časopisa Dnevnik. Ravno ti pa so v svojih izstopnih izjavah omenjali grobo rušenje temeljev demokracije znotraj stranke.

Dokazali bomo, da smo vredni zaupanja!

Luka Mesec je prepričan, da bo nova stranka pokazala, da je vredna zaupanja, in da bodo to (upa) spoznali tudi tisti, ki so ga protestno zapustili. Stranka bo v prihodnosti pripravila nekaj deset prioritetnih projektov, ki bodo tudi “smer” za morebitno sodelovanje v bodoči koaliciji.

Levica se bo pretežno zavzemala za socialne pravice, kakovostno javno šolstvo in javno zdravstvo, ekonomsko demokracijo ter ekološko družbo, je še zapisal vir časopisa Dnevnik.

Uredništvo