Iz t.i. slabe banke (DUTB) “frčijo” milijoni evrov! Komu?

Vir:dutb.eu

Pravi raj se “piše” na t.i. slabi banki oz. uradno Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB). Tu so namreč plače nadpovprečne, posel, ki se “dela” z zunanjimi partnerji odlično plačan…

145 zaposlenih (na dan 31.5.2018) prejema povprečno bruto plačo cca. 3.390 EUR/mesec!

Če pokukamo v zadnjo povprečno uradno objavljeno plačo v RS, ugotovimo, da le ta  znaša 1.670,69 EUR bruto (april 2018). Da je imeti službo na DUTB imeti sanjsko službo, ni več nobena uganka!

Izvršni direktorji Aleš Koršič (že bivši) Janez Škrubej (že bivši) in Imre Balogh ter neizvršni direktorji Miha Juhart, Janez Širovnik, Mitja Križaj in Juan Barba Silvela, v letu 2017 do sanjskih zneskov ( Andrej Prebil in Jože Jaklin “sveža” izvršna direktorja v registru)!

Kar cca. 560.000 EUR/leto (*če bi enako prejemal vsak cca. 186.000 EUR/leto) so izvršni direktorji bili polnejši v svojih žepih za delo izvršnih direktorjev. Na mesec bi to pomenilo kar 15.530 EUR bruto. Manj so zaslužili neizvršni direktorji in sicer skupno 229.000 EUR oz. povprečno (*če so vsi zaslužili povprečno enako) 4.470 EUR bruto/mesec.

Sicer pa se tudi okrog DUTB (tako, kot že mnogokrat pri državnem proračunu posredno ali neposredno) odlično znajde podjetje PRISTOP. Le to je za področje komuniciranja uspelo skleniti 18-mesečno pogodbo (julija 2017) in do danes že iztržilo več kot 196.000 EUR. No ja, in to kljub kar trem zaposlenim in odlično plačanim na sami DUTB!

Tu pa se vse še ne konča, z DUTB je namreč odlično sodelovati tudi v pravnih, svetovalnih, intelektualnih, računovodskih, zalednih in drugih podobnih storitvah. Samo lani je iz DUTB za te posle “odfrčalo” 6.5 MIO EUR (za odvetniške storitve 1.35 MIO EUR ter recimo 1.6 MIO EUR nagrad za uspešno izvedbo prodajnih postopkov), so še zapisali na spletnem portalu finance.si.

DUTB je kot vemo ustanovljena v letu 2013 in je v 100% lastništvu Republike Slovenije. Ustanovljena je bila z Zakonom o ukrepih Republike Slovenije za krepitev stabilnosti bank z namenom, da se znaten del slabih sredstev prenese na DUTB (slaba sredstva so bila tista sredstva, za katere je bila narejena ocena, da jih banke več ne bodo uspele “iztržiti”). Po mnogih razkritjih t.i. bančnih afer, ki ga je razkrila preiskovalna parlamentarna komisija (dokumantacija z dokazi je predana NPU) pa vse bolj postaja jasno, da so na DUTB “romale” tudi t.i. slaba sredstva, ki to sploh niso bila. “Vse za prijatelje”!

Uredbištvo