Med prejemniki priznanj so tako posamezniki kot organizacije

Včeraj so v Gledališču Park podelil priznanja najbolj požrtvovalnim prostovoljcem v občini Mesni občini Murska Sobota v letu 2022.

Mestna občina Murska Sobota nosi naziv Prostovoljstvu prijazno mesto. Slovenska filantropija in Slovenska mreža prostovoljskih organizacij s tem nazivom izpostavljata tiste občine, ki prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva.

Priznanja je podelil župan Damjan Anželj (foto: murska-sobota.si)

Županovo priznanje »Naj prostovoljec 2022 v Mestni občini Murska Sobota« je prejel upokojeni policist Boris Muhič, ki mu nikoli ni težko pomagati, predvsem pa potrkati na vrata in prositi za pomoč in sodelovanje za tiste, ki so pomoči potrebni.

Boris Muhič (foto: murska-sobota.si)

Priznanje za »Naj prostovoljsko društvo 2022 v Mestni občini Murska Sobota« je prejela NŠ Mura, ki so z akcijo “Muraši za Emo” ponovno dokazali, da z veseljem pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo.

Predstavnik NŠ Mura (foto: murska-sobota.si)

V kategoriji »Naj prostovoljska organizacija 2022« sta bili podeljeni dve priznanji. Srednja Zdravstvena Šola Murska Sobota, ki s svojimi dijaki izvaja številne prostovoljske projekte in aktivnosti ter Lions Klub Murska Sobota, ki je v letu 2022 s številnimi dobrodelnimi akcijami in prispevki članov pomagal številnim posameznikom in različnim organizacijam ter domovom ostarelih.

Dijaki SZŠ Murska Sobota (foto: murska-sobota.si)

V kategoriji »Naj prostovoljski dogodek 2022« je komisija izbrala Evangeličanska Cerkev Eco-ms, ki je v minulem letu organizirala dva koncerta za pomoč in podporo integracije ukrajinskih družin v Pomurju.

Miša Zečević (foto: murska-sobota.si)

Priznanja je podelil župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, prireditev je povezovala Miša Zečević, v kulturnem programu pa sta nastopili Katjuša Peterka in Elizabeth Adjei iz Betincev, ki obiskujeta Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer.

Elizabeth Adjei in Katjuša Peterka (foto: murska-sobota.si)
M.Z.