Janez Janša sporoča:” SDS bo še naprej ravnala dialoško, odgovorno in v dobro Slovenije”

Vir: www.sds.si

Slovenska demokratska stranka bo še naprej ravnala dialoško, odgovorno in v dobro Slovenije. Slovenski človek, njegova varnost in blaginja bosta vedno naša prva skrb.« je v dopisu predsedniku RS Borutu Pahorju med drugim sporočil Janša. Kot je že znano, med levimi strankami ni bilo pripravljenosti za pogovore o sestavi vlade z zmagovalno stranko, zato Janša ni imel niti minimalne možnosti, da le to sestavi!

»V Državnem zboru RS zaenkrat ne obstaja potrebna večina za oblikovanje stabilne vlade Republike Slovenije za mandat 2018-2022.«

Janša je v dopisu Pahorju sporočil, da potrebne večine za sestavo stabilne vlade za mandat 2018-2022 nima, da pa bo še SDS še naprej ravnala dialoško, odgovorno in v dobro Slovenije. Ocenil je, da obstaja določena možnost, da se oblikuje večinska vlada v naslednjih tednih, saj, da večina strank ni naklonjena še enimpredčasnim volitvam.

Janša med drugim v dopisu izpostavlja, da pa je vreden razmislek o tem, koliko časa je lahko vlada, sestavljena iz strahu pred novimi volitvami, stabilna in učinkovita! Takšna pa je po “meri” tistih, ki pričakujejo samo lastne koristi ter lažji dostop do davkoplačevalskih sredstev (tudi deležev državnega premoženja preko obvladovanih DUTB in SDH) in ohranitev svojih privilegijev in monopolov.

“Slovenski človek, njegova varnost in blaginja bosta vedno naša prva skrb.«

Janša je med drugim v dopisu Pahorju izrazil prošnjo o podpori pobude, da se volilni sistem čimprej  vsaj deloma popravi tako, da bo omogočal volivcem odločilni vpliv na izvolitev njihovega poslanca. O tem, da so usklajeni s stranko NSi, kar pa nenazadnje terja tudi ustava RS!

Uredništvo