Na rezultate minulega dela je ponosen 

Včeraj se je v lendavski sinagogi predstavil kandidat za župana Občine Lendava Janez Magyar. V lokalno politiko se želi vrniti, ker aktualna vladna koalicija povsem ignorira njegove predloge za dobrobit Občine Lendava.

Sedanji poslanec Slovenske demokratske stranke v Državnem zboru RS ponovno kandidira za mesto župana na lokalnih volitvah ob podpori NSi. Na prehojeno pot v vlogi župana je Magyar ponosen in ocenjuje, da glede na ignoranco aktualne vlade v vlogi poslanca ne more uresničiti programa.

V predstavitvi je nanizal nekatere infrastrukturne projekte, ki jih bo kot župan pomagal realizirati. V času aktualne vlade obrobni predeli Slovenije po njegovih besedah ne morejo računati na pomoč države, zato se bo potrebno znajti drugače. Že v času njegovega županovanja so pričeli z obnovo številnih občinskih objektov, ki jih je navedel in napovedal realizacijo planiranih investicij v sami Lendavi in po okoliških vaseh.

Občina Lendava je v času njegovega županovanja izdatno pomagala pri nabavi gasilske opreme, kar se je v času poplav in požarov izkazalo kot zelo upravičeno in bodo s tem po volitvah nadaljevali. Glede sanacije plazišč in lendavskega gradu je Magyar izrazil upanje, da se bo vlada držala podpisanih pogodb in predvidene časovnice. V načrtu je razbremenitev prometa v starem mestnem jedru z izgradnjo obvoznice in še ogromno drugih projektov.

Ponosen je na investicije v šolstvu, še najbolj na prizidek ob DOŠ I Lendava, predvidene so investicije v stari šoli v Čentibi, v Genterovcih in v Gaberju. Veliko denarja je občina v času njegovega županovanja namenila tudi mladim v obliki različnih subvencij za kopanje v Termah, štipendij, subvencioniranja počitniškega dela in povišanja denarne pomoči ob rojstvu otroka na 1.000 evrov. S pomočjo sofinanciranja države se izvaja sanacija Doma starejših Lendava in prostorov nekdanje srednje šole za potrebe Doma starejših Lendava. V veliki meri je posodobljena javna razsvetljava. V načrtu ima še širitev Glasbene šole, za katero je dokumentacija že pripravljena, izgradnjo krožne kabinske žičnice in izgradnjo prve geotermalne elektrarne v Čentibi.

Podporo mu je izrekel tudi Občinski odbor Nove Slovenije – Krščanskih demokratov, v imenu katerega je predsednik občinskega odbora NSi Lendava Jože Hozjan pohvalil prisotnost Magyarja med ljudmi in za razliko od prejšnjih županov izjemno učinkovitost.

Celotno tiskovno konferenco si lahko ogledate TUKAJ!

M.Z.