Janja Sluga se je predsedniku Pahorju zlagala glede kandidata za ustavnega sodnika dr. Roka Svetliča

Foto: R.S. (fb)

Zakaj se je Janja Sluga, ki je pred meseci pokazala pravi obraz, kako zna poklekniti pred pritiski (oz. je šla tja, kamor paše) in je izstopila iz poslanske skupine SMC (celo kot vodja te).

Morda je slika naslednjega: 1 oseba in besedilo

“Izkazalo ze je, da je Janja Sluga za poslansko skupino stališče podala na podlagi laži. Zdaj bo zanimivo opazovati, kakšno novo si bodo izmislili, ko so jim to izpodbili. Bodo morali biti kreativni, saj je glavni razlog odpravljen”, pojasnjuje komentator Tomaž Štih.

In kaj je povedal sam kandidat Svetlič, pravni strokovnjak in raziskovalec predstojnika Pravnega inštituta pri Znanstveno-raziskovalnem središču Koper

“Ostro nasprotujem obtožbam, izjavil sem ravno nasprotno”. Iz zapisanega je ob predstavitvi razbrati, da je v času srečanja z bivšim ustavnim sodnikom Čebuljem in notranjim ministrom Hojsom šlo za opozorilo, da lahko vsaka država, tudi demokratična, hitro zdrsne v stanje, ko razmer ne obvladuje več in začne uporabljati vsa sredstva za zagotavljanje svoje ozemeljske celovitosti.

Sicer pa je v dopisu predsedniku (dodatnem pojasnilu) še jasno zapisal, da se je vso svojo akademsko kariero posvetil varovanju človekovega dostojanstva in človekovih pravic.

Uredništvo