Je Golob zopet mastno zaslužil, ali pa je tako nesposoben?

“Po vsem videnem je očitno čas tudi za interpelacijo vlade”, je včeraj pozno zvečer na socialnem omrežju X zapisal predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša.

V utemeljitvi je navedel še nekaj dejstev, ki jih največji slovenski mediji prikrivajo. Stranka SD je pod taktirko njenega generalnega sekretarja Žiberta organizirala “super drag nakup” stavbe na Litijski. “Verjetno za financiranje nakupa novega štaba na Nazorjevi. Stranka s 6 poslanci in visokimi dolgovi si je namreč poleg judovske vile omislila še eno lokacijo sredi Ljubljane. Zagotovo vse požegna tudi @tfajon. Nemogoče, da predsednica stranke ne bi vedela za tak projekt,” je dogodke povezal Janša.

Ob vsem tem je Tanja Fajon ministrici Dominiki Švarc Pipan obljubila, da bo na Ministrstvu za finance zagotovila dodaten denar za sporni nakup, kar izpelje kar s sredstvi iz državne rezerve. “V nobeni slovenski vladi to ni mogoče brez predhodne zelene luči ministra za finance in predsednika vlade. Ob tem sta oba zagotovo vedela, da država sploh ni opravila svoje cenitve. To je namreč poleg cene vedno prvo vprašanje vsakega PV ob takih predlogih,” nadaljuje Janša.

Vlada nato tudi formalno potrdi nakup in šele potem pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan podpiše pogodbo. Ker je vse dogovorjeno, ministrstvo za finance, ki ga vodi Klemen Boštjančič, izvede plačilo že naslednji dan.

“Ko izbruhne afera, se objektivno najbolj odgovoren, predstojnik organa, ki je dokončno odločil o spornem nakupu, naenkrat prelevi v preiskovalca??????? To je možno samo v Sloveniji, ker MSM to kupijo in prikrivajo nekaj, kar bi bilo v vsaki normalni državi jasno vsem prvi dan,” zadevo komentira Janša.

Po njegovem mnenju sta tu po logiki možni samo dve razlagi: “Ali je predsednik vlade Robert Golob v spornem poslu s tihim soglasjem ministrstva za finance od samega začetka ali pa je tako nesposoben, da mu milijone iz državne rezerve zapravljajo sekretarji vladnih strank. In v tem drugem primeru bi bila zadeva še hujša. Kajti potem se postavi vprašanje, koliko Litijskih se še skriva pod preprogo.”

Ob vsem tem se vse bolj potrjuje dejstvo, da je aktualna vlada skrajno pokvarjena ali pa totalno nesposobna. In o tem so vse bolj prepričani tudi volivci, ki so na zadnjih državnozborskih volitvah prisegali na “mesijanstvo” Goloba, a tega danes ne priznajo.

M.Z.